Šport > Košarka
261 ogledov

All-Star igralec ima novo sredino, tvoril bo izjemen par

Dejounte Murray Profimedia
Odlični Dejounte Murray ima nov klub.

Dejounte Murray se bo iz franšize San Antonio Spurs preselil k Atlanti Hawks. Ostroge so tako ostale brez prvega moža, ki bi mu čez dve leti potekla pogodba, nove pa z zasedbo iz Teksasa ni želel podpisati. Pri Spurs so se tako odločili, da bodo sklenili posel z Atlanto, ki se je v zameno za Murrayja odrekla italijanskemu veteranu Danilu Gallinariju, San Antonio pa je dobil še picke pvega kroga na naborih 2023, 2025 in 2027 in pravico do zamenjave picka na draftu 2026.

Hawks so tako dobili igralca, ki je bil ob odličnih predstavah lani izbran na tekmo All-Star, sezono pa je sklenil s povprečjem 21.1 točke, 8.3 skoka, 9.2 podaje in 2.0 ukradene žoge. V slednjem elementu je bil celo najboljši igralec lige.

V Atlanti bodo tako zdaj imeli izjemno branilsko navezo, ki jo bosta tvorila Murray in Trae Young. Slednji je po dobri sezoni porazno nastopil v končnici proti Miamiju, s prihodom Murrayja pa bo razbremenjen v obrambi, tudi v napadu pa se bo lahko še bolj posvečal metom na koš. Pri razigravanju soigralcev naj bi mu namreč zdaj pomagal novi član Atlante.

Kot je poročal Elias Sports Bureau, bosta Murray in Young prvi par soigralcev v zgodovini NBA s povprečjem več kot 20 točk in osem podaj na tekmo v prejšnji sezoni.

Precej zanimanja sta poželi tudi potezi Jamesa Hardna in Bradleyja Beala. Oba bosta za zdaj ostala pri zdajšnjih klubih, torej Harden pri Philadelphii 76ers, Beal pa pri Washington Wizards.

Harden je po prihodu iz Brooklyna za Phily dosegal po 22 točk ter 10.3 asistence na tekmo, Beal, ki ima sicer možnost podpisati maksimalno petletno pogodbo z zdajšnjim klubom ali štiriletno kot prost igralec z drugim klubom, pa je v prejšnji sezoni povprečno prispeval 23.2 točke, 6.6 podaje in 4.7 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice