Šport > Košarka
2725 ogledov

Aretiran bivši predsednik lige ABA, razlog pa ...

Đorđije Pavićević Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
Nekdanji prvi mož jadranske lige se je znašel v navzkrižju z zakonom.

Črnogorski mediji poročajo, da so na zahtevo državnega tožilstva pripadniki specialne policijske enote aretirali Đorđija Pavićevića. Ista usoda je doletela še tri osebe, razlog pa je tihotapljenje tobačnih izdelkov. 

Đorđije Pavićević, ki je bil v preteklosti predsednik košarkarske lige ABA, trenutno pa od leta 2019 opravlja predsedniško funkcijo v klubu Mornar iz Bara, je bil na policijsko postajo prepeljan po preiskavi na sedežu njegovega podjetja. Osumljen je ustanovitve kriminalne organizacije, ponarejanja službenih dokumentov in tihotapljenja.

Pavičević je bil v preteklosti tudi večkrat glavni trener Mornarja, vodil ga je že ob koncu devetdesetih v takratni jugoslovanski ligi, nazadnje pa v letih 2013-2017. Trenutno je prvi mož na klopi kluba njegov brat Mihailo Pavičević. 

Mornar je v tej sezoni lige ABA prikovan na dno, na 13 odigranih tekmah je zabeležil le eno zmago. Za predzadnjo Krko zaostaja za dve zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice