Šport > Košarka
982 ogledov

Av, boli! NBA zvezdniki, ki so ostali brez zob

dragić zob Reševalni pas/Twitter
Pretirana požrtvovalnost ima svojo ceno.

Nekdanji slovenski reprezentant Goran Dragić sodi med najbolj borbene, nepopustljive in požrtvovalne košarkarje v ligi NBA, kar pa ima na trenutke lahko tudi negativne posledice.

Tekom 14-letne kariere v najmočnejši ligi na svetu je 34-letni veteran pokasiral kopico udarcev, vsaj dvakrat pa jo je grdo skupilo njegovo zobovje.

Prav Dragićeve bogate izkušnje s "pobeglimi" zobmi so pripomogle k temu, da dandanes vse več košarkarjev posega po ščitnikih za preprečvanje poškodb zob in čeljusti.

goran dragić Vrag odnesel šalo Šport Zapis, ki odmeva: "LA Lakers, kupite Gorana Dragića!"

 

Slovenec je delček zoba prvič izgubil v sezoni 2015/2016, ko ga je na tekmi z Atlanto Hawks s komolcem v obraz zadel Al Holford. Ljubljančan je celo želel nadaljevati, a so ga nato vendarle pospremili na klop in v slačilnico, da so mu za silo ustavili krvavenje iz ust, medtem pa so s parketa pobrali delček odkrušenega zoba.

Dragić, ki se je v tretji četrtini vrnil na igrišče, je odigral 35 minut, prispeval 12 točk, ob metu iz igre 6-14, sedem skokov, osem podaj, dva ukradeni žogi, dve blokadi in dve izgubljeni žogi.

Štiri mesece kasneje je zgodba dobila nesluteno nadaljevanje, ko je zvezdnik Miamija na tekmi z Detroit Pistons trčil v Spencerja Dinwiddija. Besni Dragić je nato pobral delček odkrušenega zoba in ga zalučal proti klopi Miamija. Na srečo je šlo tokrat za umetni zob.

Omenjena primera pa še zdaleč nista osamljena. V priloženih posnetkih si lahko ogledate še nekaj najodmevnejših.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.