Šport > Košarka
559 ogledov

Toliko košarkarjev lige NBA ne želi nadaljevati sezone

NBA logo
Kar nekaj NBA košarkarjev bi raje videlo, da se sezona ne nadaljuje.

NBA sezona naj bi se z 22 klubi po načrtih nadaljevala 31. julija v Disneylandu v Orlandu na Floridi, a se lahko zgodi, da nekatera moštva ne bodo popolna. Precej igralcev je namreč izrazilo skrbi zaradi pogojev za nadaljevanje sezone, zdaj iščejo način, da bi se izognili vrnitvi na parket.

luka dončić NBA Šport Konec 12. oktobra in brez testov na rekreativne droge

Vodstvo lige in sindikat igralcev (NBPA) se zdaj dogovarjata, da takšnim košarkarjem ne bi bilo potrebno odpotovati v Orlando. Včeraj je bila tako organizirana videokonferenca, v njej je sodelovalo med 40 do 50 igralcev, ki so izrazili nestrinjanje z nadaljevanjem. Večinoma gre za košarkarje klubov, ki niso med resnejšimi kandidati za lovoriko. 

Med glavne pomisleke košarkarjev sodijo družinski razlogi, prepoved odhodov iz Disney Worlda med tekmovanjem, pandemija koronavirusa in trajajoči protesti v ZDA zaradi policijskega nasilja nad temnopoltimi. Košarkarji, ki se bodo zbrali v Orlandu, bodo sicer morali po odhodu iz sveta Mikija Miške in prijateljev preživeti tudi 10 dni v karanteni, družine sodelujočih pa bodo igralce na Floridi lahko obiskale šele po prvem krogu končnice.

Igralci z zdravstvenimi težavami, ki lahko povzročijo hude komplikacije ob okužbi s koronavirusom, bodo lahko dobili zdravniško opravičilo, izostanek pa naj bi bil po virih ESPN-a omogočen tudi povsem zdravim igralcem, a ti ne bodo dobili plačila za preostalih osem tekem rednega dela sezone. Njihova letna plača bi se tako zmanjšala za 10 odstotkov. Drugih posledic zaradi neigranja naj ne bi bilo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice