Šport > Košarka
1226 ogledov

Veliki rival se je "maščeval" Dončiću

deandre ayton Profimedia
Sinočnji obračun Dallasa in Phoenixa je bil zanimiv tudi z vidika internega dvoboja dveh mladih zvezdnikov.

Tokrat je imel več razlogov za veselje zvezdnik Phoenix Suns Deandre Ayton, prvi izbor predlanskega drafta, na katerem je Luko Dončića kot tretjega izbrala Atlanta Hawks.

Ayton je k zmagi njegovega moštva s 133:104 prispeval 31 točk, devet skokov, podajo, dve ukradeni žogi in blokado ob kar 87-odstotnem metu iz igre (13/15). Nezgrešljiv je bil tudi s črte za proste mete (5/5).

Dončić je bil z 21 točkami svetla točka Dallasa. Temu je dodal še šest skokov, dve podaji in ukradeno žogo ob 47-odstotnem metru iz igre in šestih zadetih prostih metih (6/7-86%). Ponovno je imel nekaj težav pri metih z razdalje, saj je zadel le enega od štirih poskusov (25%).

Luka Dončić NBA Šport Katastrofa za Dončića in Dallas

Za Dallas je bila tokrat usodna tretja četrtina, ki so jo gostje dobili kar z 48:22. Najzaslužnejši za to je bil prvi strelec srečanja Devin Booker, ki je v tem delu tekme dosegel 20 od skupno 32 točk. "V obrambi nismo imeli prave postavitve, tudi v napadu smo se mučili. Zelo razočarajoč in grd večer. Phoenix je veliko pripomogel k temu. Igrali so silovito in zaključevali akcije," je po najhujšem porazu v sezoni (razlika 29 točk) povedal trener Dallas Rick Carlisle"Pridejo takšne tekme. Ekipa je letos naredila marsikaj dobrega in nahajamo se v solidnem položaju. A pride tudi takšen večer, čeprav je bil današnji res ekstremen," je dodal.

Poleg Dončića sta samo dva košarkarja Dallasa dosegla dvomestno število točk - Jalen Brunson (15) in J.J. Barea (15). Dolžniki so ostali člani začetne peterke, saj sta Tim Hardway Jr. in Kristaps Porzingis prispevala zgolj po devet točk, Seth Curry štiri, Dorian Finney-Smith pa samo tri.

"Odigrali smo slabo tekmo, res slabo tekmo. To nismo bili mi. Treba jo bo čim prej odmisliti in se osredotočiti na naslednjo. Vse je šlo narobe," je komentiral Dončić.

Ob zmagi Phoenixa je bilo med navijači sonc veliko govora tudi o Aytonovi "zmagi" nad Dončićem. "Ayton se je naveličal norčevanja iz Phoenixa, ker so izbrali njega namesto Dončića. To je njegovo maščevanje," se je glasil eden izmed zapisov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice