Šport > Košarka
5621 ogledov

Katastrofa za Dončića in Dallas

Luka Dončić Profimedia
Mavericks so visoko izgubili pred domačimi gledalci.

Košarkarji Dallasa so tokrat gostili ekipo Phoenix Suns, začetek dvoboja pa ni bil všeč trenerju domačih Ricku Carlislu. Njegovi izbranci so v napadu izgubili dve žogi, gostje pa so oba napada uspešno zaključuli. Po minuti in 20 sekundah je domača klop že zahtevala minuto odmora.

Luka Dončić je že po treh minutah prejel tehnično napako. Ob njegovem napadu namreč sodniki niso dosodili prekrška nad njim, na drugi strani pa se je hitro, prehitro po mnenju Slovenca oglasila piščalka ob podobni situaciji. Po novem nedosojenem kontaktu nad Dončićem je tehnično na polovici četrtine dobil še Carlisle. Takrat je Phoenix že vodil z 18:9, 10 točk je dosegel tretji novinec minule sezone Deandre Ayton.

Dončić je večkrat našel svoje soigralce osamljene na trojki, a ti preprosto niso uspeli zadeti. Edini uspešni met za tri točke iz devetih Dallasovih poizkusov je zadel prav Slovenec. Ta je bil edini razpoloženi igralec domačih v napadu, pri izidu 16:26 je zbral 10 točk. Ob tem izidu je tudi sedel na klop dve minuti pred koncem prve četrtine. Ta se je končala v korist Sonc z 32:19.

Gostitelji so uspešno zaključili prvih osem napadov v drugi četrtini in se približali tekmecu, Luka se je v igro vrnil pri izidu 38:45, takoj zatem pa podal za trojko Doriana Finney-Smitha za -4. A na drugi strani igrišča je bil še vedno razpoložen Ayton, v prvem polčasu je zbral 18 točk ob metu 8/8 iz igre. Razlika je sicer v zadnjih minutah druge četrtine ostajala podobna, na glavni odmor pa so domači odšli z zaostankom 55:60.

Phoenix je tretjo četrtino odprl z delnim izidom 8:0, po štirih minutah in pol pa že vodil za 18 točk. Carlisle je zamenjal celotno prvo peterko.

Tudi to ni pomagalo. Sredi četrtine se je na semaforju izpisal rezultat 93:66. Obrambe domačih ni bilo, Devin Booker je samo v tretjih 12 minutah dosegel 20 točk. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da je Dallas nasprotniku dovolil 48 točk v eni četrtini.

V zadnjo četrtino se je vstopilo ob rezultatu 77:108. Znova so zaigrali člani prve peterke Dallasa, a možnosti za vrnitev v igro ni bilo več. Za Dončića (21 točk, šest skokov, dve podaji) se je tekma končala osem minut pred zadnjim piskom sirene. Ostalo je le še vprašanje kakšna bo na koncu razlika. Končalo se je z najvišjim porazom Mavericks, ki so v tej sezoni le štirikrat izgubil z dvomestnim številom, tokrat s 104:133. 

Pri Phoenixu je Booker zbral 32 točk, šest skokov in devet asistenc, Ayton pa 31 točk in 9 skokov.

Izgubila tudi Miami in Denver

Večer se je neuspešno končal tudi za preostala slovenska predstavnika v ligi NBA. Vlatko Čančar pri Denverju ob porazu s 96:104 proti Memphisu ni stopil na parket, v derbiju vzhodne konference pa je v zadnji četrtini blestel Goran Dragić, ki pa ni uspel preprečiti domačega poraza proti Bostonu s 101:109.

Vročica je vodila le nekajkrat sredi druge četrtine, Celtics so bili preostali del tekme vedno korak ali dva pred gostitelji. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je bil s 23 točkami prvi strelec Miamija, k temu je dodal še dve ulovljeni in ukradeni žogi ter štiri asistence. Gordon Hayward je k zmagi Keltov prispeval 29 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice