Šport > Košarka
12 ogledov

Bečirovič: Žal mi je, da zapuščam Rim

Žurnal24 main
Slovenski košarkar Sani Bečirovič zapušča Lottomatico Romo, kjer je nastopal v pretekli sezoni. Glavni razlog za njegov odhod iz Rima, je, da so Rimljani zmanjšali proračun kluba.

Slovenski košarkar Sani Bečirovič je uradno zapustil Lottomatico Romo, saj je prišlo do prekinitve pogodbe med obema stranema. Rimski klub, kjer je v letošnji sezoni poleg Bečiroviča igral tudi slovenski reprezentant Primož Brezec, ni izpolnil rezultatskih ciljev v pretekli sezon,i zato so se sponzorji kluba odločili, da zmanjšajo proračun. Sani Bečirovič je tako po besedah odgovornih postal predrag igralec za Rimljane, ki bodo v prihodnji sezoni nastopili tudi v Tivoliju, saj je Lottomatica Roma v isti skupini kot ljubljanska Union Olimpija.

Bečirovič je imel odlično individualno sezono, saj je bil izbran za najkoristnejšega igralca Evrolige. V najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju je v povprečju beležil 14,8 točke, 3,5 skoka, 3,8 podaje in 1,1 ukradene žoge na srečanje. Na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem ne bo nastopil, saj je sodelovanje v reprezentanci odpovedal zaradi poškodbe kolena.

V preteklih dneh ste uradno, kljub še dveletni pogodbi, zapustili Lottomatico Romo. Kaj so bili glavni razlogi?
Glavni razlogi so bili, da klub zmanjšuje proračun in enostavno niso dali nobene konkretne ponudbe, za katero bi lahko razmislil ali se splača ostati v Rimu, ali ne.

Kljub pogodbi z vami niso govorili o podaljšanju sodelovanja?

 
 

Ne, se bo moralo še počakat. Rad bi igral Evroligo še nekaj let, ampak na konec koncev, bi vseeno rad šel v klub, kjer bi imel nosilno vlogo in visoko minutažo, tako kot sem to imel pri Lottomatici Romi.

Sani Bečirovič

 
Ne, na žalost ne. V medijih je bilo o tem veliko govora, a tega, da bi oni dali neko uradno ponudbo za nadaljevanje sodelovanja, ni bilo. Zaradi tega sem moral prekiniti sodelovanje, oziroma so to storili oni. Vedno je bilo v zraku, da bodo ponudili neko novo pogodbo, a do tega na žalost ni prišlo.

V italijanskih medijih je bilo moč prebrati vašo izjavo za medije ob odhodu. Zdi se, da odhajate z zelo težkim srcem.
Ja, gotovo. V klubu sem imel odličen odnos z vsemi, še posebno s predsednikom kluba, a ravno z njegove strani je bilo rečeno, da dokler se ne pogovoriva na štiri oči, se moja rimska epizoda ne bo končala. Zaradi tega mi je žal, da se na koncu nismo uspeli dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja.

Je mogoče na obzorju že kak nov klub, ali bo potrebno še počakati?
Ne, se bo moralo še počakati. Rad bi igral Evroligo še nekaj let, ampak na koncu koncev bi vseeno rad šel v klub, kjer bi imel nosilno vlogo in visoko minutažo, tako kot sem to imel pri Lottomatici Romi. Odprt sem za vse opcije, nimam neke izdelane slike.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.