Šport > Košarka
2998 ogledov

Brutalno udaril! Noro, koga je Lukov soigralec označil za glavnega krivca

Daniel Gafford Profimedia
Dallas je izgubil na prvi tekmi končnice proti LA Clippers, Daniel Gafford pa je krivdo za poraz prevzel nase in nekaj soigralcev, ki so na tekmo prišli nepripravljeni.

Košarkarji Dallas Mavericks so slabo začeli končnico severnoameriške lige NBA. Na prvi tekmi konferenčnega četrtfinala na zahodu so v Los Angelesu izgubili proti Clippers s 97:109. Slovenski as Luka Dončić je po slabšem začetku na koncu dosegel 33 točk, 13 skokov in šest podaj, Mavericks pa so bili v času z njim na igrišču od naprotnika boljši za tri točke, a so bile za Mavs usodne predvsem minute, ki jih je preživel na klopi.

Dallas na prvi tekmi kljub odsotnosti prvega zvezdnika tekmecev Kawhija Leonarda (otečeno koleno) ni imel pravega odgovora na obeh straneh igrišča. V prvi četrtini jim je ogromno preglavic povzročal Hrvat Ivica Zubac pod obema košema, nato pa se je razigral še James Harden, ki je zgolj v prvem polčasu dosegel 20 od svojih skupno 28 točk.

Kyrie Irving Uvodni šok Šport Mavs na kolenih: "To je bil naš prvi test in mi smo pogrnili"

Košarkarji iz Teksasa so ob čvrsti obrambi domačih precej grešili, tudi Dončić pa v prvem delu ni ujel pravega občutka pri metu iz igre. Po polčasu so posledično Clippers vodili kar za 26 točk. Drugi del sprva ni prinesel sprememb. Razlika je ves čas ostajala nad 20 točk, sredi tretje četrtine pa je narasla celo na 29 točk. Dobrih osem minut do konca dvoboja je Dallasu le uspela manjša serija, s katero je zaostanek zmanjšal na 15 točk. A to je bil to le začasni preblisk. V nadaljevanju so Clippers na krilih nekaj zaporednih zadetih metov Paula Georgea (22 točk) mirno krmarili do zmage, piko na i pa je s trojko za 105:88 postavil Harden.

Dončić je v 42:24 minute na parketu dosegel 33 točk ob 13 skokov in šest podaj. Imel je štiri izgubljene in eno ukradeno žogo, iz igre pa je zadel 11 od 26 metov, od tega štiri od 12 za tri točke. Vmes je sicer imel precej slabši met. Kyrie Irving je dodal 31 točk (10:18 iz igre), skupaj z Luko pa sta dosegla kar 64 Dallasovih točk, medtem ko jih je ostalih osem košarkarjev skupaj doseglo le 33.

Da so povsem zatajili preostali Lukovi in Kyriejevi soigralci je s svojim besedami potrdil tudi center Daniel Gafford, ki je skupaj s PJ Washingtonom tik pred iztekom prestopnega roka okrepil Dallas, skupaj pa sta nivo predstav ekipe iz Teksasa dvignila na višjo raven. Toda na prvi tekmi končnice sta popolnoma odpovedala, pa čeprav je bil pri katastrofalnih Mavs Washington z 11 točkami celo tretji strelec ekipe.

"Če sem čisto iskren, smo danes videli košarkarje, ki so pritekli na igrišče pripravljeni, da igrajo, in košarkarje, kot sem bil tudi sam, ki smo zgolj tekli gor in dol po igrišču. Počutil sem se, kot da se nisem mogel dovolj predati ekipi, ji ničesar ponuditi," je po porazu prst vase in še nekatere soigralce uperil Gafford, ki je na tekmi prispeval vsega tri točke (25-odstotni met), v 14 minutah na igrišču pa kljub poziciji centra ni pobral niti enega skoka, Mavericks pa so bili v tem času nadigrani za 11 točk.

Druga tekma med Clippers in Mavericks bo na sporedu v noči s torka na sredo ob 4. uri. Ekipa mora dobiti štiri tekme za napredovanje v konferenčni polfinale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:31 22.april 2024.

    Bolano, kaj avtor misli, da to koga zanima !

Sorodne novice