Šport > Košarka
7295 ogledov

Človek, ki je v Dallas pripeljal Luko Dončića, toži Mavericke!

Donnie Nelson Reševalni pas/Twitter
Nekdanji menedžer Dallas Mavericks toži svoj bivši klub.

Dolgoletni menedžer košarkarskega kluba Dallas Mavericks, Donnie Nelson, toži svoj nekdanji klub. Nelson vodstvu kluba očita, da so ga junija lani odpustili, ker je opozoril na spolno nadlegovanje enega od sodelavcev lastnika kluba Marka Cubana.

V tožbi je navedeno tudi, da naj bi mu Cuban ponudil 53 milijonov dolarjev, da bi Nelson umaknil svojo obtožbo o spolnem nadlegovanju in se zavezal k molčečnosti.

Cuban je za ESPN dejal, da so vsi očitki na njegov račun in račun kluba izmišljotine in laži. "Izvedli smo več preiskav in edina oseba, ki ne odgovarja zahtevam kluba, je bil gospod Nelson," je dejal Cuban.

V klubu dodajajo, da so v svoje preiskavo očitkov vključili zunanje preiskovalce in odvetnike, ki so očitke prav tako označili za izmišljene. O dogodku in preiskavi so bili obveščeni tudi v vodstvu severnoameriške košarkarske lige NBA.

Nelson je sicer veljal za enega najboljših generalnih menedžerjev tega tisočletja, potem ko je v Dallasu prevzel to funkcijo leta 2005, in je bil najzaslužnejši za oblikovanje šampionske ekipe, ki je leta 2011 osvojila edini naslov v zgodovini franšize.

Klubu se je pridružil že leta 1998, ko je bil generalni menedžer in glavni trener ekipe še njegov oče, legendarni Don Nelson. Donnie je takrat prevzel vlogo očetovega pomočnika in naj bi bil po poročilih najzaslužnejši za Dallasovo presentljivo odločitev, da so na naboru leta 1998 posegli za dokaj neznanim talentom iz Nemčije, Dirkom Nowitzkim.

Leta 2005 je nato prevzel funkcijo generalnega menedžerja, katero je opravljal vse do poletja 2021. V trenutku svojega slovesa je bil generalni menedžer z najdaljšim stažem pri eni ekipi v ligi NBA.

Nelson je uspel iz ekipe Dallas Mavericks, moštva ki prej že deset let ni videlo končnice, narediti eno najmočnejših ekip v ligi. V njegovem času so Mavericks dobili kar 66 % vseh tekem, imeli pet sezon z vsaj 50 zmagami ter dve z vsaj 60. Leta 2007 je ekipa dosegla rekord franšize s kar 67 zmagami, kar je šesti najboljši izkupiček v zgodovini lige.

Dallas se je pod vodstvom Nelsona kar deset let zapored uvrstil v končnico, trikrat dosegel finale Zahoda in se dvakrat prebil v finale lige, leta 2011 pa tudi osvojil svoj edini naslov.

Prav Nelson pa je bil tudi človek, ki je dosegel, da so Dallas Mavericks leta 2018 na naboru izbrali Trae Younga in ga skupaj še z enim izborom poslali v Atlanto v zameno za Luko Dončića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice