Šport > Košarka
12 ogledov

Določene skupine za drugi del Evrolige

Marcelinho Huertas Jackson Regal Barcelona CSKA Moskva Evroliga EPA
Kot zadnja se je v Top 16 uvrstila Caja Laboral. V različnih skupinah sta se znašla tako Real Madrid in Barcelona, kot Panathinaikos in Olympiacos. Top 16 brez predstavnikov lige ABA.

Drugi del Evrolige se začne 27. decembra. Ekipe so bile v skupini E in F razporejene glede na dosežke v prvem delu.

Najbolj suvereni sta bili ekipi Barcelone in moskovskega CSKA, ki sta zabeležili le en poraz v prvem delu Evrolige. Po osem zmag in dva poraza so zabeležili Olympiacos, Maccabi, Unicaja in Žalgiris, Real Madrid pa je sedemkrat zmagal in trikrat izgubil.

V isti skupini sta se znašli obe nemški ekipi, Alba Berlin in Brose Baskets. Ob treh carigrajskih klubih v nadaljevanju je bil en mestni derbi neizbežen, v skupini F se bosta srečala Bešiktaš in Fenerbahče. V različnih skupinah pa sta pristala večna tekmeca Real Madrid in Barcelona, tako kot Panathinaikos in Olympiacos.

V Top 16 ne bomo videli nobene ekipe iz lige ABA. V skupini je bila še najuspešnejša Olimpija, ki je zmagala trikrat, Cedeviti in Partizanu je to uspelo zgolj dvakrat. Kljub temu so bili Ljubljančani edini od naštetih, ki so tudi teoretične možnosti za napredovanje izgubili že pred zadnjim kolom.

V drugem delu bodo moštva odigrala kar 14 tekem, v nadaljevanje pa se uvrstijo štiri najuspešnejša moštva iz vsake skupine.

Skupina E

Real Madrid
Žalgiris Kaunas
Unicaja Malaga
CSKA Moskva
Panathinaikos Atene
Anadolu Efes Carigrad
Alba Berlin
Brose Baskets Bamberg

Skupina F

Maccabi Tel Aviv
Barcelona Regal
BC Himki
Olympiacos Pirej
Montepaschi Siena
Bešiktaš Carigrad
Fenerbahče Ulker Carigrad
Caja Laboral Vitoria

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.