Šport > Košarka
4289 ogledov

Dončić pri rosnih 19 letih že tretji vseh časov

luka dončić
Luka Dončić je prvo ime 29. kroga najmočnejšega košarkarskega tekmovanja v Evropi.

Slovenski košarkarski reprezentant Luka Dončić je znova zablestel na tekmi 29. kroga Evrolige, v katerem je njegov Real Madrid na gostovanju v Beogradu premagal Crveno zvezdo (82:79).

Luka Dončić Nabor Šport Dončić razkril, kako je s selitvijo čez Atlantik

Dončić je dosegel 24 točk, devet skokov, štiri podaje, tri ukradene žoge in blokade, za piko na i pa je sekundo pred koncem tekme zadel odločilno trojko in odločil tekmo v korist španske ekipe. Z zadnjim preigravanjem na srečanju je osmešil srbskega košarkarja Ognjena Drobnića, ki bi kmalu pristal na parketu.

Dončićev statistični indeks 35 in zmaga Real Madrida sta botrovala temu, da je bil še četrtič v sezoni 2017/2018 imenovan za najkoristnejšega igralca kroga (MVP), kar je z naskokom najboljši dosežek v ligi.

Slovenski košarkar je bil pred tem MVP 3., 4. in 15. kroga. Skupno ima že osem nazivov MVP kroga, s čimer si na večni lestvici deli visoko tretje mesto.

Osemkrat je bil za MVP kroga izbran tudi grški košarkar Ioannis Bourousis (8), večkrat od Dončića pa sta bila za MVP kroga izbrana samo še Turk Mirsad Türkcan (10) in Francoz Nando de Colo (12). 

S sedmimi priznanji se ponašajo nekatere legende evropske košarke, kot so Grk Vassilis Spanoulis (7), Španec Rudy Fernandez (7) in Američan Anthony Parker (7). "Samo" pet nazivov MVP kroga imajo Rus Andrej Kirilenko (5), Srb Miloš Teodosić (5) ali Italijan Gregor Fučka (5).

Dončić izdal Šport Dončić izdal, kaj mu je Omić spustil po zmagoviti trojki

Dončić ima še naprej najvišji statistični indeks med vsemi košarkarji Evrolige (23,2), sledita mu De Colo (20,2) in Alexej Šved (20,0). Omenjena košarkarja, ki vodita na lestvici najboljših strelcev Evrolige, sta bila letos po dvakrat izbrana za MVP kroga.

Šved (MVP 13. in 18. kroga) v povprečju dosega 21,7 točke na tekmo, De Colo (MVP 5. in 10. kroga) pa 17,2. Za vrat mu diha Dončić s 17,1 točke na tekmo.

alen omić Slovenski šov Šport Noro! Omićev strelski rekord v senci Dončićeve zmagovite trojke

Dončić pa ni poskrbel le za najboljšo predstavo 29. kroga, temveč je bila njegova zmagovita trojka izbrana tudi za najlepšo potezo kroga. Najboljših 10 akcij preteklega kroga Evrolige si oglejte v priloženem posnetku.

 

Komentarjev 2
  • ode 10:38 02.april 2018.

    Vseh časov... Ker so časi samo trije: pretekli, sedanji in prihodnji, bebav novinar v svojem zmasku trdi, da nikoli ni bilo, ni in nikoli več ne bo tako dobrega košarkarja.