Šport > Košarka
2434 ogledov

Dončić: Tega ne bom ravno rekel ...

košarka Slovenija Saša Despot
Luka Dončić bo eden glavnih slovenskih adutov na EuroBasketu.

Pred evropskim prvenstvom slovenski ljubitelji košarke po običaju pričakujejo dober rezultat izbrane vrste, med tokratne ključne igralce pa sodi komaj 18-letni Luka Dončić. Temu upanjue na visoko uvrstitev vliva zadnja predstava v Stožicah, ko je Sloveniji premoč za točko priznala Hrvaška. "V tretji četrtini smo pokazali, da smo lahko ena najboljših obrambnih ekip na tem evropskem prvenstvu. Če bomo igrali pravo obrambo, lahko pridemo zelo daleč. Vsak bo dal vse od sebe, videli bomo, kaj nam bo to prineslo. Lahko smo prvi v predtekmovalni skupini, a zato bomo morali biti čvrsti in dobri v obrambi. Karkoli se lahko zgodi."

Mladi slovenski košarkar je prepričan, da pravega favorita na tokratnem prvenstvu ni. "Je veliko takšnih reprezentanc, ki lahko pridejo na sam vrh. Favoritov ni."

"Zame je vse nekaj novega," o svoji prvi reprezentančni akciji pravi Dončić, ki se je lanskim kvalifikacijam odpovedal, ker se je želel individualno boljše pripraviti na novo sezono. "Reprezentanca je nekaj novega v moji karieri in upam, da bo vse skupaj še dolgo trajalo. Se že veselim, da bom lahko igral na EuroBasketu." Za mladeničem je sicer izjemna sezona v kateri se je dokončno uveljavil v enem izmed najboljših evropskih klubov Real Madridu.

Kakšne so dolgoročne reprezentančne želje? "Ne bom ravno dejal kolajna, ampak vsak od nas si jo želi osvojiti."

košarka Slovenija Eurobasket Šport Prepelič: Ob pravi obrambi lahko premagamo vsakogar

Prva tekma za Slovence bo na tokratnem EP na sporedu že v četrtek, ko se bodo pomerili s Poljsko. "Poznamo jih. Vemo, kdo so njihovi glavni igralci. Pripravljeni smo na njih, vendar najprej je treba gledati na našo igro. Pogovarjamo se predvsem o nas. To je najpomembnejše. Kako bomo mi igrali. A jih poznamo. AJ Slaughter in Meteusz Ponitka sta glavna igralca."

Slovenija se bo na Finskem, kjer bo odigrala dvoboje v svoji predtekmovalni skupini, poleg Poljske pomerila še z gostiteljico, Grčijo, Islandijo in Francijo.

Košarkarska prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško. Selektor Šport Kokoškov: Obisk takšne zvezde je kompliment za Slovenijo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.