Šport > Košarka
10961 ogledov

Dončić zabil kar med intervjujem, LeBron priznal premoč Giannisu

Luka Dončić Profimedia
Giannis Antetokoumpo tokrat prvič premagal LeBrona Jamesa.

Luka Dončić je še četrtič v petih sezonah zaigral na tekmi All-Star, po lanskem premoru tretjič v začetni peterki. Na žrebu pred tekmo, ki sta ga opravila kapetana LeBron James in Giannis Antetokoumpo, dvojec je dobil največ glasov na Vzhodu in Zahodu, je Slovenca tudi letos izbral zvezdnik moštva Los Angeles Lakers.

Tudi tokrat so se posamezne četrtine točkovale posamično, zmagovalec v četrtini pa je prejel dodatnih 100.000 dolarjev, ki so bili namenjeni dobrodelni organizaciji, ki jo je izbral kapetan. Obe moštvi sta sicer že v startu prejeli 150 tisočakov. 

Poleg Dončića so v Jamesovi ekipi tekmo začeli še Joel Embiid, Nikola Jokić in Kyrie Irving, Antetokounmpo pa je izbral Jaysona Tatuma, Ja Moranta, Dobovana Mitchella in Laurija Markkanena.

Giannis je začel tekmo, dosegel prvi koš, nato pa hitro naredil prekršek, da je lahko sedel na klop. Grka namreč muči poškodba zapestja. V igri brez obramb so si koši hitro sledili, Luka je odigral prvih pet minut in pol, pri tem je enkrat žogo položil v koš, dodal je še eno asistenco. Za najbolj atraktivno potezo v tem obdobju je poskrbel James, ki si je podal od 'table' in atraktivno zaključil napad.

Po minuti odmora se je Dončić na parket vrnil 'ozvočen', kar med igro je odgovarjal na vprašanja, ki so mu jih postavili komentatorji. Kljub temu je z zabijanjem zaključil eno izmed akcij. "To se nikoli ne zgodi," se je pošalil, na vprašanje, če po takšnem napadu razmišlja o udeležbi na tekmovanju v zabijanju, pa je odvrnil, da morda čez nekaj let, ko bo še nekoliko natreniral odriv. O tem, ali je v mladosti v Sloveniji gledal All-star tekme, je dejal, da ne, saj je bil premlad.

Prva četrtina se je končala z rezultatom 46.46, obe izbrani dobrodelni organizaciji pa sta si tako razdelili po 50 tisočakov.

Tudi druga četrtina je bila izenačena.

Slovenec se je na parket vrnil za zadnjih pet minut in pol prvega polčasa, a ni bil ravno aktiven v igri. Na koncu je voz Giannisove ekipe potegnil Damian Lillard, ki je ob nezainteresiranem Dončiću zadel dve trojki. Antetokoumpovo moštvo je četrtino dobilo s 53:46. Skupno je bilo 99:92.

V tretji četrtini je sledil festival trojk, koš Jamesove ekipe sta 'rešetala' Mitchell in Tatum. Slednji je bil že po petih minutah drugega polčasa pri 34 doseženih točkah.

Na drugi strani je Luka predvsem podajal soigralcem. Giannisova ekipa je četrtino dobila s kar 59:49.

V zadnje obdobje igre se je tako podala s skupnim vodstvom 158:141. V čast Kobeju Bryantu in njegovi številki 24 se tudi tokrat ni več igralo na čas, ampak na 24 točk od rezultata vodilnega moštva po treh četrtinah. Tisti, ki bi tako prvi prišel do 182 točk, bi zmagal.

Igralo se je le za spoznanje bolj resno. Jamesovo moštvo, Luka je sedel na klopi, se na koncu približalo celo le na šest točk zaostanka, a je nato Lillard zadel trojko za končnih 184:175.

Tatum je popravil strelski rekord na All-Star tekmah, dosegel je 55 točk, Mitchell jih je pri zmagovalcih dodal 40. Na drugi strani je Jaylen Brown zbral 35 točk, po 32 pa Embiid in Irving. Luka je tekmo, na njej se vidno ni pretirano trudil, končal s štirimi točkami, dvema skokoma in petimi podajami.

Tatum je bil seveda izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 06:38 20.februar 2023.

    'ozvončen', WTF?!!! Spet ena "nova" beseda, ki nima veze s Slovenščino!!!

Sorodne novice