Šport > Košarka
6703 ogledov

Med 100 priznanimi NBA novinarji opravili anketo, tako bi glasovali za MVP-ja

Luka Dončić, Nikola Jokić Profimedia
NBA novinarji imajo izrazitega favorita.

Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić je pred tem, da še tretjič zapored osvoji nagrado za najkoristnejšega igralca v ligi NBA, s tem pa bi se pridružil takšnim asom, kot so bili v preteklosti Bill Russell, Wilt Chamberlain in Larry Bird. Nihče drug si ni naziva MVP prislužil tri leta zapored.

O najprestižnejši individualni nagradi lige bo sicer odločalo 100 izbranih predstavnikov medijev, ki podrobno spremljajo NBA. Pri ESPN so pred All-Star tekmo zdaj izvedli anketo v kateri je prav tako sodelovalo sto uglednih novinarjev, vendar ne tisti, ki bodo imeli po koncu sezono pravico do glasovanja.

In kaj je pokazala anketa? Jokić je prepričljivo nakboljši, sledijo pa mu Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Jayson Tatum in šele kot peti Luka Dončić.

Jokić je prejel kar 913 od možnih 1000 točk. Če novinar v glasovanju košarkarja postavi na prvo mesto, igralec prejme 10 točk, za drugo sedem, tretje pet, četrto tri in peto eno točko. Srbski orjak je sicer zbral kar 461 točk več kot drugouvrščeni Antetokounmpo.

Zvezdnik Denverja je na poti, da šele kot tretji v zgodovini sezono konča s povrečjem trojnega dvojčka, v svojo statistiko vpiše po 24.7 točke, 11.5 skoka in 10.1 podaje. Pred njim sta s 'triple-doublo,' sezono zaključila še Oscar Robertson in Russell Westbrook.

Dončiću, sicer prvemu strelcu lige (33.3 točke, 8.8 skoka in 8.1 asistence), višjo uvrstitev odnaša predvsem slabši izkupiček Dallasa. Denver je prvi na Zahodu (41-18), Mavericks so šele šesti (31-29). 

A Jokić je pred letom dni prav tako posegel po nazivu MVP, ko so bili Nuggets šele šesti na Zahodu. Tokrat Luka pravih možnosti očitno nima.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice