Šport > Košarka
11400 ogledov

Mora Dallas skrbeti? Irvingu postavili ključno vprašanje, ta ni želel odgovoriti

Kyrie Irving Luka Dončić Profimedia
Kyrie Irving ni želel govoriti o svoji prihodnosti v Dallasu. Bo po vsega nekaj mesecih zapustil klub kot prost igralec?

Kyrie Irving je tik pred svojo prvo domačo tekmo v dresu Dallas Mavericks moral odgovarjati na vprašanja domačih novinarjev in seveda ga je pričakalo tudi tisto, ki najbolj skrbi vse v Dallasu. Ali bo po koncu sezone in izteku aktualne pogodbe sploh še član Maverickov? Kaj mora videti, oziroma začutiti, da bi se odločil, da ostane v Dallasu?

Toda problematični zvezdnik ni želel odgovoriti na vprašanje o svoji prihodnosti ter morebitnem podaljšanju pogodbe z Dallasom, saj naj bi vse skupaj zgolj odvračalo pozornost od košarke. "Vse skupaj zgolj povzroča zmedo v naši ekipi. S tem vprašanjem sem se ukvarjal že v preteklosti in je zelo čustveno izčrpavajoče postavljati si vprašanja, kot je: 'Kaj bo dolgoročno? Kaj bo dolgoročno?'"

Irvingu sicer po koncu sezone poteče pogodba in lahko povsem brezplačno zapusti Dallas ter se preizkusi na trgu prostih igralcev. Po pravilih lige NBA bi se sicer igralec in njegova ekipa lahko še med sezono dogovorila za dvoletno podaljšanje pogodbe za 83 milijonov dolarjev, ali pa Irving na trgu prostih igralcev zahteva do 220,6 milijonov dolarjev za štiriletno pogodbo. V primeru podaljšanja z Dallasom pa bi se lahko dogovoril tudi za maksimalno pogodbo 272 milijonov dolarjev za naslednjih pet let.

Luka Dončić Komentar Šport Kako so si Dallas Mavericks z eno potezo (verjetno) uničili prihodnost

Čeprav Irving zagotavlja, da ne želi povzročati zmede v ekipi z razmišljanjem o novi pogodbi, pa je bil v preteklih letih s svojimi izpadi ravno novi zvezdnik Dallasa poosebljena zmeda v ligi NBA. Zaradi poškodb ter težavav s suspenzi je za svoji zadnji dve ekipi odigral zelo malo tekem, obenem pa je vnesel razdor v slačilnico ter zapustil ekipo, ko bi ga ta najbolj potrebovala.

Toda kljub vsej drami, ki jo Irving prinaša s sabo ter možnosti, da si najbolj nestabilen igralec v zgodovini lige v trenutku premisli in že čez nekaj mesecev zapusti Dallas, pa generalni menedžer Dallasa Nico Harrison ne vidi nobenega tveganja v prihodu igralca, ki ga za klub veže le še nekajmesečna pogodba.

"Kyrieja poznam že zelo dolgo. Poznam njegovo dušo. Vem, za kakšno osebo gre. Mislim, da kdorkoli, ki ga je kdaj gledal igrati košarko, ve, za kakšnega igralca gre. Zato tu ne vidim nobenega tveganja. Tveganje bi bilo, če ne bi sklenili tega posla," je bil samozavesten Harrison, ki se po prihodu na mesto generalnega menedžerja do menjave za Irvinga, o kateri bo moč soditi šele po poletju in Kyriejevi odločitvi o prihodnosti, ni izkazal še niti z eno potezo.

Justin Holiday NBA prvak Šport Dallas se dogovoril še z enim asom, zato je moral klub zapustiti ... Irving Dončić Okrepitev Šport Pred prihodom v Dallas še sedemkratni All-Star igralec Kyrie Irving Luka Dončić "Kako mu uspeva?" Šport Zakaj je bil Luka kljub porazu tako navdušen? Po tekmi je razkril razlog
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice