Šport > Košarka
17762 ogledov

Dončić 'zložil' obrambnega velemojstra, ta pristal na zadnjici

Print Screen
Luki Dončiću ne morejo do živega niti takšni obrambni velemojstri, kot je Ben Simmons.

Slovenski košarkar Luka Dončić se je še na deveti zaporedni tekmi nove NBA sezone podpisal pod več kot 30 točk. Tokrat se je ob zmagi nad Brooklyn Nets (94:96) ustavil pri 36 točkah (11/22 met iz igre, 5/9 za tri točke, 9/12 prosti meti).

Dončić je po zaslugi izjemnih predstav na visokem drugem mestu seznama favoritov za MVP, njegovo moštvo pa je z izkupičkom 6-3 trenutno na petem mestu zahodne konference.

Slovenski organizator igre je bil ponovno neustavljiva sila v napadu, poskrbel pa je tudi za enega najbolj viralnih trenutkov srečanja z epskim preigravanjam nekoč enega najboljših obrambnih košarkarjev na svetu Bena Simmonsa.

Dončić se je po prevzemu Simmonsa na črti za tri točke zapodil v prodor, nato pa žogo podal med nogami in spremenil smer, s čimer je svojega nasprotnika povsem vrgel iz tira. Tako zelo, da je Simmons s prekrižanimi nogami pristal na zadnji plati.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na žalost Dončiću ni uspelo preigravanja kronati s točkami, saj je zgrešil polaganje pod obročem, a je Dallas dobil skok, nato pa je akcijo z zabijanjem zaključil Josh Green.

Ben Simmons | Avtor: Profimedia Profimedia
Kljub zgrešenemu metu Luke se je akcija kot požar razširila po svetovnem spletu, objava računa Bleacher Report je namreč do objave tega članka pridobila že več kot 12.000 všečkov in skoraj 1500 delitev.

Simmons je nekoč veljal za enega najboljših obrambnih košarkarjev v ligi, a je bil zaradi poškodb in nesoglasij z njegovo prejšnjo ekipo Philadelphio 76ers primoran izpustiti celotno lansko sezono. Pred meseci je uspešno prestal operacijo hrbta, na sinočnjem srečanju z Dallasom pa se je vrnil po štirih tekmah odsotnosti zaradi bolečega levega kolena.

Simmons je dvakratni član prve obrambne peterke (2020, 2021) in igralec z najboljšim povprečjem ukradenih žog v sezoni 2020. Nekdanjega novinca leta je na naboru 2016 izbrala Philadelphia, za katero je odigral štiri sezone, preden se je februarja pridružil mrežicam iz Brooklyna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice