Šport > Košarka
669 ogledov

Dragić do konca sezone pri Zdovcu v evropskem velikanu

Zoran Dragić Epa
Zoran Dragić bo do konca sezone nastopal pri nekdanjem slovenskem selektorju.

Slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić bo do konca sezone igral za litovski Žalgiris, ki ga vodi slovenski strokovnjak Jure Zdovc.

Kot so zapisali na spletni strani legendarnega kluba, ki pa v evroligi kot edini še nima zmage v tej sezoni, je 32-letni in 196 centimetrov visoki Dragić igralec, ki slovi po energiji in borbenosti.

Dragić je pred tem igral za Baskonio, v sezoni 202/21 je odigral 33 evroligaških tekem in na njih v povprečju dosegal 8,5 točke in 1,6 skoka.

Za slovenskim košarkarjem je sicer že pestra kariera, v njej je igral tudi za Ilirijo, Janče, Slovan, Krko, Malago, Phoenix Suns, Miami Heat, Sioux Falls Skyforce, Himki, Olimpio Milano, Anadolu Efes in Trieste.

Letos je s Slovenijo igral na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je povprečno prispeval po 12,3 točke, 3,8 skoka in 1,8 podaje.

Za evropskim velikanom Žalgirisom je naravnost katastrofalen uvod v evropsko sezono, zaradi tega so se pri klubu iz Kaunasa odločili za menjavo trenerja, a tudi po prihodu Zdovca se rezultatska krivulja ni obrnila navzgor.

Jure Zdovc | Avtor: Epa Epa

Morda pa je ravno Dragić tisto, kar ekipa potrebuje, še posebej, ker je bil po pisanju tamkajšnjega novinarja Donatasa Urbonasa ravno Zdovc tisti, ki je vztrajal na Dragićevem prihodu.

Žalgirisu sicer dosti bolje kaže v domačem prvenstvu, toda klub takšnega slovesa si seveda želi tudi uspeha v Evropi, kjer je na zadnjih dveh tekmah doživel pravi debakl, ko jih je Efes premagal za 34 in Maccabi za 14 točk.

Zdovc je sicer imel tudi veliko nesrečo, da je zaradi poškodbe ostal brez prvega zvezdnika Joffreya Lauvergneja, zdaj pa bo s pomočjo izkušenega Dragića, ki bi moral s svojo kvaliteto in znanjem vliti dodatno dozo samozavesti tudi preostalim igralcem, poizkušal popraviti letošnji evropski vtis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice