Šport > Košarka
13187 ogledov

Dragić hlastal za zrakom, tako so ga rešili soigralci

miami heat Reševalni pas/Twitter
Goran Dragić je na obračunu z Utah Jazz preživljal težke trenutke.

Miami Heat je na tekmi severnoameriške lige NBA v gosteh premagal Utah Jazz (84:74). Slovenski organizator igre Goran Dragić je na parketu preživel 32 minut in dosegel 18 točk (7/17 met iz igre [41%], 1/4 met za tri točke [25%], 3/3 prosti meti [100%]), 2 skoka, 3 podaje in 1 ukradeno žogo.

Goran Dragić Miami Heat NBA Šport Dragić zagrenil dan Igorju Kokoškovu

Vročica je uvodno četrtino dobila s 25:22, drugo pa izgubila z 12:27 in se na domor odpravila z 12 točkami zaostanka. V tretji četrtini so nadigrali nasprotnika (20:8), v zadnji pa le še potrdili premoč (27:17).

"V prvem polčasu sem bil neverjetno utrujen. Redek zrak, komaj sem se premikal. Žoga ni hotela skozi obroč. Soigralci so me vzdignili, še posebej UD."

Goran Dragić

"Igrali smo odlično. V prvem polčasu je Utah dosegel preveč točk. Uspelo jim je vse, kar so si zamislili. Dali so nam 49 točk, kar je največ v sezoni. Ko smo se vrnili v garderobo, smo se dogovorili, da moramo odigrati agresivneje, še posebej v obrambi. V drugem polčasu smo odigrali bolje. A še vedno se moramo izboljšati. Imeli so preveč prostih metov, to nam je otežilo delo," je pojasnil Dragić.

goran dragić Zlata naveza Šport Dragić večerjal z najboljšim trenerjem v Evropi

Zvezdnik vročice je v prvem polčasu sopihal po igrišču. Nadmorska višina Salt Lake Cityja namreč znaša kar 1288 metrov, kar ima za posledico redkejši zrak.

"V prvem polčasu sem bil neverjetno utrujen. Redek zrak, komaj sem se premikal. Žoga ni hotela skozi obroč. Soigralci so me vzdignili, še posebej UD, ki je govoril 'dajmo, G, potrebujemo te, žoga bo šla skozi, bori se naprej.' Drugi polčas je bil povsem drugačen od prvega," se je pohvalil Gogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice