Šport > Košarka
2 ogledov

Dragič: Pričakujem dober rezultat

Goran Dragić je bil med bolj razpoloženimi Slovenci, a je igrišče vseeno zapusti Žurnal24 main
Po poškodbi Bena Udriha bo precej večjo minutažo imel Goran Dragič. Ta je pred prvimi tekmami optimistično razpoložen. V spodnjih vrsticah preberite intervju s slovenskim branilcem.
Kakšno je stanje z vašim kolenom?
Je kar v redu. Povsem normalno lahko treniram. Bolečina je še prisotna, ampak čez to bolečino vsekakor lahko grem. Tudi na zadnji tekmi je bilo vse v redu. Upam, da bo zdržalo, zaenkrat je v redu.

Je poškodba Bena velik udarec za slovensko reprezntanco?
Je. Vsak član izbrane vrste je zelo pomemben. Z Benom bi zagotovo še pridobili na kakovosti. Na žalost je do te poškodbe prišlo v nepravem času, ampak kar se je zgodilo, se je zgodilo. V prvenstvo bomo vseeno krenili z dvignjenimi glavami, imamo dobro ekipo in pričakujem dober rezultat.

Gogi bo po odpovedi nastopa Bena Udriha zaradi poškodbe na svoja pleča naložil še večje breme. © Saša Despot

 
So cilji zaradi poškodb kaj manjši?
Ne. Ciljajo ostajajo enaki. Sicer vemo, da Matjaž Smodiš na prvih tekmah ne bo igral, ampak tudi kasneje nam bo še kako koristil. Je leader ekipe. Že, če bo samo sedel na klopi, veliko pomeni za to reprezentanco.

Kako vam je všeč Poljska?
Prišli smo šele včeraj proti večeru. Danes smo imeli dva treninga, kaj veliko mi ni uspelo videti. Vreme ni najboljše. Še dva treninga jutri, potem pa se v ponedeljek začne tisto, za kar smo trdo delali zadnji mesec in pol.

Kaj menite o prvih tekmecih?
Britanci so nas sicer na pripravljalni tekmi premagali, vendar to ni bila prava slika naše reprezentance. Veliko igrajo cono, imajo nespecifične akcije, vendar s pravo mero agresivnosti v obrambi bi jih vsekakor morali premagati. Z dobro obrambo lahko tudi v napadu dosežemo nekaj lahkih točk. Menim, da na takšen način lahko tekmo pripeljemo do mirnega konca.

Zelo pomemben bo verjetno skok?
Na to nas je Jure še posebej opozoril. Na skoraj vseh pripravljalnih tekmah so dobili skok. Treba bo zapirati njihove visoke košarkarje in se kar potruditi pod obema košema. Skok je sicer delo celotne ekipe. Tudi branilci bomo morali v obrambi dobiti kakšno odbito žogo, iz tega pa nato čimprej razviti kakšen protinapad.

 

Pošljite fotografije!

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki odhajate na Poljsko! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

Si upate napovedati rezultat in zmago proti Britancem?
Ne. Vseeno mi je, moramo le zmagati. Če ne drugače, za eno točko. Tudi s tem bi bil zadovoljen. Zmaga je zmaga.

Ste zadovoljni s svojo formo?
Sem. Dobro se počutim. S svojimi predstavami v pripravljalnem obdobju sem zadovoljen, zdaj je treba ta nivo forme zadržati skozi celotno prvenstvo. Poskušal bom odigrati čim boljše. Upam, da mi bo uspelo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.