Šport > Košarka
6971 ogledov

Dragić prvič navdušil v dresu novega kluba

Goran Dragić Profimedia
Dobra predstava nekdanjega kapetana slovenske reprezentance.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA potekajo pripravljalne tekme pred začetkom nove sezone. Na parket so ponoči stopili tudi košarkarji kanadske franšize Toronto Raptors, ki so v gosteh premagali Washington Wizards s 113:108. Pomembno vlogo je odigral tudi slovenski košarkar Goran Dragić, ki je dosegel 16 točk.

Ljubljančan, ki je poleti Miami Heat mooral zamenjati za Toronto, je bil del začetne peterke moštva iz Kanade. Odigral je polnih 22 minut ter imel zlasti zanesljiv met za tri točke. Zadel je namreč štiri od petih trojk, ki jih je sprožil proti košu. K temu je dodal še štiri ulovljene žoge, dve asistenci in ukradeno žogo.

Pri Torontu je sicer najbolj izstopal Malachi Flynn z 22 točkami, 13 jih je dosegel v četrti četrtini. Tudi Sam Dekker je dvanajst od 18 točk vpisal v zadnji četrtini. Toronto je v zadnjih dvanajstih minutah pripravljalne tekme uspel nadoknaditi zaostanek osmih točk. To je bila zadnja pripravljalna tekma Toronta pred novo sezono.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

V edini preostali tekmi dneva so Los Angeles Lakers, ki so prvič zagrali z zvezdniško trojico LeBron James (17 točk), Anthony Davis (20 točk) in Russell Westbrook (10 točk, 10 skokov), v prvi peterki pa je bil tudi Carmelo Anthony (13 točk), izgubili z Golden State Warriors. Ti so tudi brez Stepha Curryja in Draymonda Greena slavili s 111:99, 18 točk je k zmagi prispeval Jordan Poole.

Redni del sezone 2021/22 lige NBA se bo začel 19. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice