Šport > Košarka
4294 ogledov

Šokanten razplet, kontroverzni NBA zvezdnik izločen iz ekipe

kyrie irving Epa
NBA ekipi polni zvezdnikov ni preostala skorajda nobena druga možnost.

Čeprav so pri NBA ekipi Brooklyn Nets iskali vse možne rešitve ter poizkušali svojega zvezdnika Kyrieja Irvinga prepričati, da naj se vendarle cepi proti Covidu-19, se slednji ni dal premakniti in vztraja pri svoji borbi proti cepljenju.

Na koncu ekipi ni preostalo drugega, kot da se odloči za radikalno ter v tem primeru še tudi edino preostalo rešitev. Irvinga so namreč izločili iz ekipe, obenem pa so mu tudi prepovedali trenirati s soigralci, saj kot necepljen sploh nima dovoljenja vstopiti v domačo dvorano.

kyrie irving | Avtor: Epa Epa

V uradni izjavi so razložili, da pri Brooklynu spoštujejo igralčevo odločitev, a da so ga zaradi pravil prisiljeni vreči iz ekipe, dokler se situacija ne razreši.

"Glede na razvoj situacije smo se po tehtnem premisleku odločili, da Kyrie Irving ne bo igral ali treniral z ekipo, dokler mu ne bo dovoljena popolna udeležba. Kyrie je sprejel osebno odločitev in nameravamo spoštovati njegovo pravico, da se sam odloči. Trenutno mu njegova odločitev preprečuje, da bi bil stalni član naše ekipe, nobenemu članu našega moštva pa ne bomo dovolili, da sodeluje zgolj občasno," so zapisali pri Nets.

Irving bi namreč lahko igral številne gostujoče tekme, prav tako bi lahko z ekipo treniral, kadar bi bili slednji na gostovanju, toda zaradi pravil v zvezdni državi New York, kjer se nahaja Brooklyn, Irving nima dovoljenja vstopiti v domačo dvorano ter tam igrati tekem ali trenirati. Irving bo tako še dalje ostal član franšize, toda dokler se pravila v New Yorku ne spremenijo, pri Brooklynu ne vidijo smisla, da bi imeli v ekipi igralca, ki bi lahko nastopil samo na določenih tekmah.

"Najpomembneje je, da v ekipi ustvarimo dobro kemijo ter da ostanemo zvesti našim že dolgo obstoječim vrednotam, katere predstavljata enotnost in žrtvovanje. Naši cilji v prvenstvu se niso spremenili in če jih želimo doseči, mora vsak član naše organizacije delovati v isti smeri. Nestrpno pričakujemo začetek sezone in komaj čakamo na uspešne nastope, zaradi katerih bo okrožje Brooklyna ponosno na nas," so že zapisale Mrežice.

kyrie irving | Avtor: Epa Epa

Hkrati so Irvingu sporočili, da mu ne bodo izdali plače za tekme, na katerih bo manjkal, poročajo svetovne agencije. Za izpolnitev pogoja mu zadostuje že ena doza cepiva, dodajajo ameriški mediji.

Irving sodi med najbolje plačane igralce v severnoameriški ligi NBA. V sezoni 2021/22, ki se bo začela naslednji teden, mu pripada plača v višini skoraj 35 milijonov dolarjev. V zadnjih dveh sezonah je sicer za Brooklyn v rednem delu odigral le 74 tekem. V minuli sezoni je imel povprečje 26,9 točk na tekmo, a je to v končnici zaradi poškodb in osebnih odločitev o nenastopanju padlo na 22,7 točk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice