Šport > Košarka
213 ogledov

Durant sprejel odločitev o svoji prihodnosti, trg se lahko odpre

Kevin Durant Profimedia
Zvezdnik je sklenil dogovor z vodstvom dosedanjega kluba.

Eden največjih zvezdnikov lige NBA Kevin Durant je pred časom zahteval, da ga Brooklyn Nets zamenjajo v drug klub, nato pa je svoj obstanek pogojeval z odhodom trenerja Steva Nasha in generalnega managerja Seana Marksa, a je lastnik Joe Tsai njegov ultimat hitro zavrnil.

Durant, ki je s svojim početjem povsem zaustavil trgovanje v ligi NBA, saj je veliko klubov iskalo način, da zvezdnika pripelje v svoje vrste in pri tem zanemarilo druge košarkarje, si je zdaj premislil. 

Marks je tako na socialnih omrežjih sporočil, da se je skupaj z Nashem in Tsaijem sestal z Durantom in njegovim zastopnikom Richom Kleimanom, sestanek v Los Angelesu pa je obrodil sadove: "Strinjali smo se, da nadaljujemo z našim sodelovanjem. Osredotočeni smo na košarko z jasnim ciljem: zgraditev franšize, ki bo v Brooklyn pripeljala naslov."

Pred to sezono je bilo veliko govora tudi o odhodu drugega zvezdnika Mrežic, a je tudi Kyrie Irving že izrazil namen, da ostane v Brooklynu.

"Končno. A lahko zdaj podpišemo," se je po Durantovi odločitvi oglasil Isaiah Thomas, ki sodi med košarkarje brez NBA delodajalca.

Bolj neposreden je bil Patrick Beverley. "To ni bilo kul. Gre za fante z družinami, ki nimajo službe zaradi tega sranja s KD-jem," je med drugim zapisal novi član zasedbe Utah Jazz.

Durant za Brooklyn igra od leta 2019. Pred tem je dve leti zaporedoma osvojil naslov prvaka z Golden State Warriors in bil tudi najpomembnejši igralec obeh dveh finalnih serij omenjenih sezon. Lani je bil v Brooklynu tudi soigralec slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki pa bo kariero nadaljeval v Chicagu.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice