Šport > Košarka
13 ogledov

E. Murić: "Vsak naslov bo dražji in dražji"

olimpija krka finale krivec murić pavić lučić dragić pokal trofeja Saša Despot
Afik Nissim je bil odlikovan z nagrado za najkoristnejšega igralca finala košarkarskega prvenstva. Zelo dejavno pa mu je pomagal tudi Edo Murić: "Vsak naslednji bo dražji in dražji, ker bomo sami sebi dokazovali, da je Krka najboljši klub v Sloveniji."

Med najbolj razposajenimi po Krkini osvojitvi petega naslova košarkarskega državnega prvaka v zgodovini je bil Ljubljančan v novomeški majici Edo Murić. Poleg Afika Nissima bi ga brez velike možnosti za pomoto lahko uvrstili med tiste, ki so presodili pri treh Krkinih zmagah. Skoraj deset točk in več kot štirje skoki povprečno na finalnih tekmah med drugim pričajo o tem. "Naslov je naslov. Mogoče je ta dražji, ker je tretji zapored. Vsak naslednji bo dražji in dražji, ker bomo sami sebi dokazovali, da je Krka najboljši klub v Sloveniji," nam je zaradi prešernega slavja Krkinih navijačev domala zakričal v diktafon mlajši Murić, ki si bo zdaj bržkone močno privoščil brata Dina. Do kdaj bo ta poslušal zbadljivke? "Dokler ne bo prišel v Krko! (smeh)"


Sekulić: "Krka ni muha enodnevnica"

"Od prve do zadnje tekme smo se kot ekipa držali načrta. Odločila je naša kemija, ki je odlična. Fantje delajo drug za drugega," pa je po svojem prvem osvojenem naslovu v vlogi glavnega trenerja zadovoljno razlagal (še en Ljubljančan!) Aleksander Sekulić: "Krka je v zadnjih letih postala stalnica. Pomembno je, da nismo muha enodnevnica. Treba je iti korak za korakom. Kam bo to pripeljalo? Na to vpliva veliko stvari, precej jih ni odvisnih od mene. V zadnjih treh letih smo bili trikrat državni prvaki, lani smo osvojili pokal Eurochallenge, v zadnjih treh letih smo imeli res vrhunske rezultate. Temelje je postavil Aleksandar Džikić z izjemnim in ambicioznim vodstvom. Tudi meni je bilo nato lažje." Na Žurnalovo vprašanje, ali bo tudi v prihodnje sedel na Krkini klopi, je odvrnil: "Da, stoodstotno ostajam." Ter dodal, da je še prezgodaj za napovedi o igralskih odhodih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.