Šport > Košarka
2708 ogledov

Lani se je močno opekel, zdaj spet podcenjuje Dončića

Luka Dončić
Nekateri ljudi preprosto ne izuči.

Še pomnite Stephena A. Smitha? Gre za enega najbolj priznanih in prepoznavnih košarkarskih strokovnjakov iz ZDA, ki je bil v preteklosti precej zgovoren tudi na temo slovenskega čudežnega dečka.

Smith, ki z velikim ponosom oznanja tudi svoja manj priljubljena stališča, je pred selitvijo Luke Dončić v ligo NBA precej skeptičen. "Briga me, kako igra ta fant iz Evrope," je izjavil in napovedal, da bo prvi izbor draft postal Deandre Ayton

Že po nekaj tednih je postalo jasno, da je imel Smith precej podcenjujoč odnos do Dončića. Mladi, takrat še 19-letni MVP Evrolige, je že uvodoma bika zgrabil za roge in povsem zasenčil vse igralce njegove generacije, kar je Smitha prisililo, da je povsem spremenil svoje stališče.

"Deandre Ayton ni novinec leta. Novinec leta je Luka Dončić. Ta fant je poseben. Izjemen. Pred 20 leti je Dallas našel Dirka Nowitzkega, zdaj so našli tega fanta. Res je nekaj posebnega," je dejal.

Ameriške strokovnjaka pa lanska izkušnja, kot se je izkazalo, ni izučila. Pred dnevi je namreč podal svoje mnenje o seznamu košarkarjev, ki bi v tem trenutku predstavljali najboljši temelj za izgradnjo nove franšize.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Na prvem mestu seznama je pristal aktualni MVP Giannis Antetokounmpo, takoj za njim pa se je uvrstil Dončić. Mladi zvezdnik Dallasa je na seznamu višje, kot so denimo Kawhi Leonard, James, Harden, Steph Curry, Kevin Durant ali celo LeBron James.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Luka Dončić je na tem seznamu samo zato, ker je iz Evrope. Ne pravi, da ne zna igrati, vendar na tem seznamu nima kaj iskati. Luka zna igrati, vendar ne sodi na ta seznam," je dejal Smith. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice