Šport > Košarka
21 ogledov

EuroBasket v Sloveniji tudi brez Turiafa

Turiaf Los Angeles Clippers Memphis Grizzlies NBA končnica druga tekma EPA
Z zvezdniki okrnjeno evropsko prvenstvo v košarki, ki ga bo septembra gostila Slovenija, je v torek ostalo še brez francoskega orjaka Ronnyja Turiafa.

Francoska košarkarska reprezentanca bo na septembrskem evropskem prvenstvu v Sloveniji igrala brez enega prvih zvezdnikov izbrane vrste, košarkarja Los Angeles Clippers Ronnyja Turiafa. Tridesetletni košarkar se je odločil, da bo EuroBasket izpustil, ker se želi čim bolje pripraviti na novo sezono v severnoameriški ligi NBA.

"Obvestil sem zvezo, da na evropskem prvenstvu v Sloveniji ne bom igral. Posvetil se bom drugim ciljem, čim boljši pripravi na novo sezono v NBA, vzel pa si bom nekoliko več počitka, da ohranim telo," je za časnik L'Equipe dejal izkušeni Turiaf, ki je v karieri igral za Los Angeles Lakers, Golden State Warriors, New York Knicks, Asvel, Washington Wizards, Miami Heat in LA Clippers.

Galski petelini tudi brez Noaha, Seraphina, ...

Turiaf je že šesti košarkar v francoski reprezentanci, ki se je odpovedal pozivu selektorja Vincenta Colleta za nastop na EuroBasketu v Sloveniji. Pred njim so to storili tudi zvezdniki Yoakim Noah, Kevin Seraphin, Ian Mahinmi, Ali Traoré in Ludovic Vaty.

Francija bo na EP v Sloveniji igrala v skupini A z Nemčijo, Izraelom, Veliko Britanijo, Ukrajino in Belgijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.