Šport > Košarka
27 ogledov

KZS vrnila žogico Jankoviću

sport 25.04.08 Peter Vilfan, Zoran Jankovic, sal, zakljucni turnir lige NLB, pol Saša Despot
Podjetje EuroBasket 2013 je odpovedalo predstavitev projekta v Ljubljani. KZS je pozno popoldne pojasnila razloge za takšno odločitev. Navajajo, da še zdaleč ni vse dogovorjeno, kot trdi župan Janković.

Potem ko je lokalni organizator evropskega prvenstva v košarki v prejšnjih tednih predstavil gostiteljice EuroBasketa 2013 Koper, Celje in Jesenice, bi morala danes na vrsto priti Ljubljana. A med mestom Ljubljana in podjetjem EuroBasket 2013 je očitno nastal spor, zato je predstavitev projekta opravila le ekipa župana Zorana Jankovića.

Zakaj je podjetje EuroBasket 2013 odpovedalo novinarsko konferenco in predstavitev Ljubljane kot osrednjega organizatorja prvenstva, saj bo mesto najprej v Tivoliju gostilo predtekmovanje, nato pa še zaključne boje v Stožicah, župan Zoran Janković ni znal pojasniti.

Povedal je, da so se z lokalnim organizacijskim odborom konec junija dogovorili o vseh podrobnostih in jih zapisali, še prejšnji teden so v razgovorih oboji potrdili, da se z vsem strinjajo, nato pa je prišla odpoved. "Šokirani smo bili, ko smo danes dopoldne dobili kratko sporočilo, da KZS oziroma EuroBasket 2013 odpovedujeta predstavitev," je ob tem povedal župan. Odgovorni pri KZS so komentar podali pozno popoldne.

"Izjava župana ne drži"

KZS je v odzivu navedla številne razloge nesodelovanja na predstavitvi. Trdijo, da ključne stvari manj kot dva meseca pred EP niso dorečene in da ni usklajena niti višina sofinanciranja s strani občine. Navedli so, da si MOL nekatere postavke "razlaga povsem nasprotno in v izrazito škodo KZS".

"Žal njegova izjava (župana Jankovića, op. a.) ne drži. Dejstvo, da ključne zadeve po več mesecih (celo več letih) truda, kompromisov in  popuščanj s strani KZS in EP 2013, d. o. o., do Mestne občine Ljubljane ter zgolj 57 dni pred začetkom tega pomembnega dogodka niso dogovorjene, je edini razlog za odpoved udeležbe predstavnikov KZS ter EP 2013, d. o. o. Neusklajeni, nerešeni in še vedno nedogovorjeni tako ostajata – poleg vseh drugih – denimo obe ključni točki dvostranskega sporazuma, in sicer tako vprašanje višine ljubljanskega sofinanciranja EuroBasketa kot tudi obveznosti priprave dvoran za prvenstvo glede na zahteve FIBA Europe," so zapisali na KZS.

Zahteve MOL se spreminjajo

KZS je po vnovičnem sestanku konec junija poskušala še enkrat ustne dogovore zapisati v zavezujoči pisni obliki, vendar se je po usklajevanju tega dokumenta izkazalo, da si MOL posamezne odprte postavke – zlasti vse ključne – razlaga povsem nasprotno in v izrazito škodo KZS. Takšno ravnanje pa je v časovni stiski, manj kot dva meseca pred začetkom EuroBasketa in po dolgem obdobju neuspešnih dogovarjanj, najmanj neodgovorno."

Na Košarkarski zvezi Slovenije nikakor ne želimo prepirov v javnosti; vse, kar si želimo je le profesionalen in pravičen odnos od partnerja, s katerim so bile zadeve že dogovorjene, a nikoli podpisane. Upamo, da se bomo kmalu dokončno dogovorili in s tem zaključili mučno obdobje brezplodnega dogovarjanja, pri katerem se zahteve MOL velikokrat spreminjajo, tudi po tem, ko smo se o njih na več sestankih že dogovorili," so še dodali pri krovni košarkarski organizaciji.

Komentarjev 15
  • vico 23:25 08.julij 2013.

    se kolcal sw vam bo debili ...sej ce ne bi blo LJ,TUT BASKETA NE BI BLO.tko da sam tiho pa bo

  • vico 23:23 08.julij 2013.

    ti si bedak receaija

  • otohazza 21:49 08.julij 2013.

    Marš pozitivci.