Šport > Košarka
18 ogledov

Maljković skrčil seznam na 16 imen

sport 07.08.2011 Bozidar Maljkovic, kosarka Slovenija - Crna gora, pokal Adecco Saša Despot
Božidar Maljković, selektor slovenske košarkarske reprezentance, je objavil seznam 16 reprezentantov, ki ostajajo v igri za nastop na Eurobasketu.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković je danes v Zrečah predstavil skrčeni seznam reprezentantov, ki bodo Slovenijo zastopali na evropskem prvenstvu med 4. in 22. septembrom. Seznam se je danes iz 24 imen skrajšal na 16, končna dvanajsterica pa bo znana konec avgusta.

Maljković je prvi seznam s 34 imeni objavil 10. februarja, tokrat pa je predstavil ožje kandidate za nastop na EuroBasketu. Delo so mu delno olajšali nekateri košarkarji sami, ki so odpovedali sodelovanje. Tako na evropskem prvenstvu ne bo Sanija Bečirovića, Erazma Lorbka, Matjaža Smodiša in Primoža Brezca. Že na prvem seznamu ni bilo Saše Vujačića.

Končna zasedba bo znana konec avgusta

Maljković je danes skrčil seznam na 16 imen, ki se bodo udeležili priprav, 12 košarkarjev, ki bodo branili slovenske barve na EuroBasketu, pa bo znanih konec avgusta. Na aktualnem seznamu selektorja so ostali: organizatorji igre Beno Udrih, Goran Dragić, Jaka Lakovič; branilci Jaka Blažič, Zoran Dragić, Klemen Prepelič; krila Boštjan Nachbar, Edo Murić, Domen Lorbek, Luka Lapornik; krilni centri Jure Balažič, Jaka Brodnik, Gezim Morina in centri Mirza Begić, Uroš Slokar in Gašper Vidmar.

"To je ekipa, ki je strateško dobro sestavljena. V vsakem trenutku je treba misliti na jutri. Težko smo se odločili, a smo raje izbirali mlajše igralce. Za mojim izborom stoji strategija zmagovanja," je seznam komentiral slovenski selektor. "Zelo dobro se počutim v Sloveniji, ob igralcih in s strokovno ekipo, komaj čakam, da se začnejo priprave. Naše vezi so že skoraj družinske, pred letom dni smo to zgodbo začeli. Nečesa nam septembra nihče ne more vzeti, to je borbenost, entuzijazem ..., vsaka minuta je programirana," je ob predstavitvi seznama še dejal Maljković.

Nastop Udriha ni pod vprašajem

Beno Udrih | Avtor: Reuters Reuters
Beno Udrih je pred meseci vodstvu KZS zagotovil, da bo prav gotovo igral na EuroBasketu. Podpisi pogodb v NBA so pred vrati, začeli naj bi se 8. julija, selektor Maljković pa je dejal, da verjame, da bo Udrih zaigral za reprezentanco. Udrih je selektorju le sporočil, da v primeru, ko ne bo imel kluba, da bi ga reprezentanca še malo počakala, da dobi klub, vendar pa njegovo igranje za reprezentanco ni pod vprašajem.

50-60 treningov in 12 pripravljalnih tekem

Priprave ekipe se bodo začele čez 14 dni, trajala bodo 47 dni, od tega bo šest prostih. Po načrtu bo ekipa opravila 50-60 treningov, odigrala 12 pripravljalnih tekem in opravila dve testiranji - 24. julija in 20. avgusta. Priprave bodo veliko večino v Sloveniji, z izjemo treh dni turnirja v Beogradu, medijski dan sledi 27. julija v Ljubljani na Ježici. Vstopnice za pripravljalne tekme so že na voljo. Begić in Nachbar se bosta ekipi namesto 19. pridružila 23. julija.

Pred samo predstavitvijo seznama reprezentantov je Košarkarska zveza Slovenije v Zrečah podpisala pogodbo o sodelovanju med podjetjem Unior d.d. Program Turizem in EuroBasketom 2013 ter tudi dogovor o partnerstvu in oglaševanju blagovne znamke I feel Slovenia v okviru dogodkov in dejavnosti KZS z Uradom vlade RS za komuniciranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.