Šport > Košarka
27 ogledov

Le še peščica vstopnic za tekme Slovenije

prodaja vstopnic eurobasket Saša Despot
Potem ko se je v ponedeljek začela prodaja vstopnic tudi za prvi del evropskega prvenstva v košarki, so prireditelji tekmovanja danes sporočili, da so skorajda vse vstopnice za tekme domače reprezentance Slovenije že pošle. Na voljo jih je le še nekaj za dvoboj z Gruzijo.

Kot so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS), so že dve uri po začetku prodaje vstopnic za prvi del EuroBasketa 2013 pošli skoraj vsi dragoceni listki papirja za slovenske tekme. Nekaj jih je za dvoboj Slovenija – Gruzija še na voljo na prodajnih mestih Petrola.

Poleg slovenskih tekem v Celju je bila najboljša prodaja vstopnic za tekme na Jesenicah, veliko vstopnic pa so zakupili tudi finski navijači, ki tako znova uresničujejo napovedi, da jih bo na EuroBasketu več kot tisoč.

Hrvati in Španci razprodani v nekaj minutah

V ponedeljek je bilo v prodaji povprečno tri tisoč vstopnic za tekmo prvega dela, prva pa sta bila po nekaj manj kot 20 minutah razprodana dvoboja Slovenije z dvakratnimi evropskimi prvaki Španci in sosedi Hrvati.

Edini, ki so imeli prednost pri nakupu, so bili slovenski košarkarski klubi in košarkarske zveze (približno tisoč na tekmo), lokalni organizacijski odbor pa je moral po pogodbi določene vstopnice zagotoviti tudi za krovni zvezi (Fiba, Fiba Europe) ter pokroviteljem. Veliko sedežev pa ni bilo v prodaji zaradi medijske tribune in tribune za sodelujoče.

Še so možne odpovedi

KZS je navijačem, ki so ostali brez vstopnic, priporočila, naj premislijo o nakupu vstopnic za drugi del tekmovanja, ki jih je na Eventim.si in posebnih prodajnih mestih trenutno še dovolj, prav tako tudi za četrtfinale, polfinale in tekmo za tretje mesto.

Obenem dodajajo, da obstaja možnost, da bo nekaj vstopnic na voljo na dan tekme zaradi morebitnih odpovedi ali vrnitve vstopnic košarkarskih zvez. V tem primeru bodo te še na prodaj, saj prireditelji želijo, da na tekme pride čim več navijačev. Informacije o prostih vstopnicah na dan tekme bodo objavili na posebni podstrani EuroBasketa 2013 na Eventim.si, na voljo pa bodo na blagajnah dvoran na dan tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.