Šport > Košarka
13026 ogledov

Evroliga naknadno kaznovala Dončića

luka dončić Epa Dončić od incidenta še ni spregovoril za medije.
Mladega slovenskega košarkarja je doletela kazen.

Luka Dončić bo zaradi incidentov na evroligaški tekmi z Valencio, na kateri je prejel nešportno in tehnično osebno napako ter si prislužil izključitev, ob tem pa provociral košarkarja nasprotne ekipe in se prerekal s sodnikom, moral plačati 4500 evrov denarne kazni.

luka dončić Kaplja čez rob Šport Znano, kaj je Dončić zabrusil med trepljanjem grba

Disciplinske sankcije, ki jih je sprejel pristojni organ najmočnejšega košarkarskega tekmovanja v Evropi, so v največji meri posledica nespoštljivega odnosa do sodnikov, bržkone pa je veliko vlogo odigral tudi Dončićev nasilni izbruh med sprehodom skozi tunel.

Trener Reala Pablo Laso je po tekmi, ki jo je Real dobil z izidom 91:72, dejal, da je bila to dobra šola za mladega slovenskega zvezdnika. Madridski klub je kazen disciplinskega komiteja potrdil v izjavi za medije.

luka dončić Izključitev Šport Real se lahko pritoži, slovenski sodnik kršil pravila

Čeprav je odigral je le sedem minut in dosegel šest točk, Dončić z 19,4 točke na tekmo ostaja drugi najboljši strelec Evrolige, prav tako pa se še vedno lahko pohvali z najvišjim statističnim indeksom v ligi (26,0).

Real je po 13. krogih pri sedmih zmagah in šestih porazih, kar ga uvršča na sedmo mesto.

luka dončić Evroliga Šport Dončić letel iz igre, v tunelu norel in razbijal

Komentarjev 2
  • Janez_53 13:02 21.december 2017.

    Popolnoma pravilno! Fantu so uspehi očitno že stopili v glavo. Priporočam mu, da se zgleduje po Goranu Dragiću, ki se kljub velikim uspehom zna normalno obnašati in ne počne takšnih neumnosti.