Šport > Košarka
18119 ogledov

Real se lahko pritoži, slovenski sodnik kršil pravila

luka dončić
Trener Real Madrida Pablo Laso po tekmi 13. kroga Evrolige ni bil prestrog do Luke Dončića.

V španskem derbiju 13. kroga najmočnejšega košarkarskega tekmovanja v Evropi je Real Madrid premagal Valencio z 91:72. Galaktiki so od druge četrtine naprej igrali brez Luke Dončića, ki si je z nešportno in tehnično napako prislužil izključitev. 

luka dončić Evroliga Šport Dončić letel iz igre, v tunelu norel in razbijal

Nešportna osebna napaka nad Tiborjem Pleissom ni bila namerna in Dončić se je zanjo tudi opravičil. Nekaj minut kasneje je storil osebno napako v napadu in se zapletel v verbalni obračun z Guillemom Vivesom. Dončić je pri tem trepljal Realov grb in za provokacijo prejel še tehnično napako ter posledično sprehod pod prho.

pablo laso | Avtor: Epa Epa

"Luka je dobil nešportno, nato še tehnično napako. Mora biti pameten. Naučiti se mora, kako ostati v tekmi. Igrati naprej. Ne glede na to, ali je odločitev poštena," je na tiskovni konferenci po tekmi povedal Laso in opozoril, da je slovenski sodnik Damir Javor kršil pravila evropskih košarkarskih tekmovanj. Sodniki so namreč nešportno osebno napako sprva pripisali Pleissu, nato pa po ogledu posnetka odločitev spremenili in jo prisodili Dončiću.

tibor pleiss Prekinitev Šport Dončić razbil nos nasprotniku

"Povedal bom, kar sem videl. Sodniki so piskali nešportno osebno napako Pleissu. Ko so videli kri, so spremenili odločitev in jo pripisali Luki. V košarki ne moreš ponovno presojati situacije. Ne moreš spreminjati odločitev. Ogledali so si posnetek in nešportno napako dosodili Luki. Ni bila nešportna napaka, ker se je želel le zaščititi. Po pravilih tega ne smeš storiti. Ne vem, kako je s tehnologijo VAR v nogometu, a v košarki to ne gre," je povedal Laso.

Real je na koncu tekmo dobil, tako da se za pritožbo, s katero bi lahko vsaj delno opral Dončićevo ime, bržkone ne bo odločil.

Komentarjev 3
  • Boštjan Bratina 23:46 20.december 2017.

    Dva tipična slovenceljska nevoščljivca - ne preneseta uspeha drugih, poleg tega pa o košarki pojma nimata.

  • Tadej 12:00 20.december 2017.

    Upam, da kasira posteno kazen za sramotno obnasanje.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:32 20.december 2017.

    Zakaj naj bi se pa pritožili?Mladinc je svinaril in to so zabeležile kamere,pa tut jest sem si to pogledal.Pravilna odločitev,saj vsemogočen in nedotakljiv pa tut ni,kanede?

Sorodne novice