Šport > Košarka
177 ogledov

Evropski prvaki na poti v državo z vojnim stanjem

Slovenija:Črna Gora Anže Petkovšek
Kljub napetemu ozračju pri Fibi menijo, da je varno.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je v Ukrajino poslala posebnega varnostnega svetovalca, ki se je v Zaporožju sestal z državnimi oblastmi ter predstavniki ukrajinske košarkarske zveze, ki je ugotovil, da trenutne razmere ne vplivajo na varnost udeležencev kvalifikacijske tekme med Ukrajino in Slovenijo. Tekma bo tako po predvidenem programu, na sporedu bo v četrtek ob 18. uri po slovenskem času.

"Kot je Fiba napovedala, je v Ukrajino poslala posebnega varnostnega svetovalca, ki se je v Zaporožju sestal z državnimi oblastmi ter predstavniki ukrajinske košarkarske zveze. Preverili so razmere v mestu, dvorani in uradnih hotelih ter prišli do zaključka, da trenutne razmere v Zaporožju ne vplivajo na varnost vseh udeležencev ter na varno izvedbo tekme. Tako se bo tekma odigrala po predvidenem razporedu," so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Rado Trifunović Selektor Šport "Pričakujem, da se bodo fantje borili do zadnjega daha"

KZS je uradno poročilo dobila v torek zvečer, v njem pa je zapisano še, da bodo organizatorji in državne oblasti dodatno poskrbeli za varnost udeležencev ter zagotovili, da bo tekma izpeljana po vseh varnostnih in športnih kriterijih.

"Čaka nas dvoboj s fizično močno, visoko ter stabilno Ukrajino. Lahko pričakujemo veliko igre pod naš koš in na to se moramo dobro pripraviti. V obrambi moramo biti zelo zbrani ter se boriti z njihovimi visokimi igralci. Glavna faktorja naše igre morata biti energija in želja. Vsekakor pa gremo v Ukrajino po zmago in upam, da bomo prikazali kvalitetno predstavo,'' sicer pred dvobojem z Ukrajinci pravi selektor Slovenije Rado Trifunović.

V vzhodnem delu Evrope je v teh dneh izjemno napeto, razlog za to pa je spor med Ukrajino in Rusijo. Rusija je v nedeljo v Kerški ožini blizu anektiranega polotoka Krim zajela dve ukrajinski vojaški ladji in vlačilca, ker da so vplule v rusko teritorialno morje. Pri tem so tudi streljali nanje in ranili najmanj tri ukrajinske vojake, zaradi nevarnega stopnjevanja napetosti med Moskvo in Kijevom pa se je na izredni seji sestal tudi Varnostni Svet ZN. Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je zavoljo tega uvedel stanje visoke pripravljenosti oboroženih sil ter vojno stanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice