Šport > Košarka
433 ogledov

Nov udarec za slovensko košarkarsko reprezentanco

slovenska košarkarska reprezentanca KZS/Twitter
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović na tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Ukrajini in Latviji ne bo mogel računati na kapetana Gašperja Vidmarja, ki je zaprosil za počitek, najstarejšega člana Saša Zagorca, ki želi priložnost ponuditi mlajšim igralcem, ter Luko Rupnika, ki ima poškodovano tetivo.

Na seznamu za tekmi, ki bosta 29. novembra in 2. decembra, je trinajst igralcev, med njimi so le še štirje, ki so pred dobrim letom postali evropski prvaki. To so Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Edo Murić in Matic Rebec.

Na seznamu so Aljaž Bratec, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Urban Durnik, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Miha Lapornik, Blaž Mesiček, Edo Murić, Matic Rebec in Jan Špan.

Gregor Glas Mladi up Šport Pri 12-ih še treniral nogomet, pri 17-ih že v reprezentanci proti NBA igralcem

Poleg igralcev, ki igrajo v evroligi (Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Anthony Randolph) ter ligi NBA (Luka Dončić), selektor Rado Trifunović ni poklical še Alekseja Nikolića, ki igra v Partizanu, ter Žana Marka Šiška iz Sixt Primorske. Kot je razložil na novinarski konferenci, je to povezano z odnosom obeh igralcev do reprezentance v prejšnjem ciklusu. "Oba sta septembra zelo pozno sporočila, da ne bosta prišla v reprezentanco. Z obema sem se zdaj pogovoril in jima razložil, kakšno je moje videnje in dojemanje reprezentance. Ne gre za neko kazen, saj v reprezentanci ne smemo biti zamerljivi, je pa neke vrste disciplinski ukrep. Oba sta razumela mojo odločitev," je povedal Trifunović.

"Govoril sem tudi z Gašperjem Vidmarjem, ki je dejal, da rabi počitek, hkrati pa zatrdil, da bo v prihodnje z veseljem prišel v reprezentanco. Saša Zagorac je rekel, da naj raje priložnost ponudim mlajšim igralcem, za kar se mu zahvaljujem, Luka Rupnik pa ima natrgano tetivo in v Španiji sploh ne trenira, ampak igra samo tekme. V klubu so mu prepovedali nastop za reprezentanco, kakor tudi Juriju Macuri, ki igra za drugo moštvo Baskonie iz Vitorie," pravi Trifunović.

Gašper Vidmar Reyer Venezia Prestop Šport Kapetan Slovenije našel nov dom

Ob tem je košarkarski selektor povedal, da bosta z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem pozimi obiskala Luko Dončića v ZDA, hkrati pa je omenil nekaj imen mladih igralcev, ki trkajo na članska vrata. V prvi vrsti Miha Škedelj in Rok Radović.

V odsotnosti Gašperja Vidmarja bo novi kapetan Edo Murić, ki tako kot Žiga Dimec nima kluba. Pod vodstvom Trifunovića vadi skupaj z Zoranom Dragićem, ki se vrača po hudi poškodbi iz začetka leta. "Glede na to, da bomo imeli pred odhodom v Ukrajino le tri treninge, ne bomo mogli narediti prav veliko na uigranosti. Zato se moramo proti Ukrajini in Latviji izkazati z borbenostjo. Vsak igralec s seznama mora na parketu pustiti srce in dušo ter obe tekmi odigrati stoodstotno. Čeprav trenutno še nimam kluba, saj želim pri 26 letih, predvsem pa po grdi izkušnji, ki sem jo imel z zadnjimi delodajalci s Poljske, najti dober in zdrav klub, sem odlično pripravljen in željan igre," pravi Edo Murić.

Slovenijo do konca kvalifikacij za SP čakajo še štiri tekme. Po Ukrajini v Zaporožju in Latviji v Stožicah bo konec februarja gostovala v Turčiji in gostila Ukrajino. V skupini I zaseda zadnje mesto z izkupičkom 2-6, teoretično pa še ima možnosti za nastop na Kitajskem, vendar ta sanjski razplet vključuje štiri zmage Slovenije in niz porazov Latvije, ki ima tri zmage več, oziroma Ukrajine in Črne gore, ki imata po dve zmagi več.

Slovenija - Turčija Selektor Šport "Mi smo prvaki Evrope in tega nam nihče ne bo odvzel" Stožice košarke Komentar Šport Še vedno piham mehurčke ...
Komentarjev 1
  • loco 10:42 24.november 2018.

    A gre Zagorac igrat v NBA? To pa je hud udarec za reprezentanco.

Sorodne novice