Šport > Košarka
234 ogledov

"Pričakujem, da se bodo fantje borili do zadnjega daha"

Rado Trifunović Saša Despot
Oslabljeno slovensko reprezentanco čakata dve tekmi.

Pred sedežem KZS v Ljubljani se je zbralo dvanajst od trinajstih igralcev, ki jih je selektor Rado Trifunović povabil v izbrano vrsto za peti ciklus kvalifikacij za svetovno prvenstvo oziroma za tekmi proti Ukrajini in Latviji. Namesto Jana Špana je prišel mladi Miha Škedelj, odsotnost Mihe Lapornika pa bo nadomestil Blaž Mahkovic.

Trifunović je moral od petka, ko je na novinarski konferenci predstavil seznam trinajstih igralcev, namreč poseči po dveh menjavah. Špan si je na tekmi prejšnji teden v Istanbulu poškodoval stegensko mišico in mora počivati, Lapornik pa je po pogovoru z vodstvom Petrola Olimpije sklenil, da se tokratne reprezentančne akcije ne bo udeležil.

Slovenske ekipa je bo tako sila mlada in zelo neizkušena. Njen novi kapetan Edo Murić, ki bo prav jutri dopolnil 27. rojstni dan, je drugi najstarejši član za leto starejšim BMahkovicem. Od ekipe z lanskega evropskega prvenstva so v postavi ob Muriću le Matic Rebec, Žiga Dimec in Vlatko Čančar, v primerjavi s prejšnjimi tekmami v teh kvalifikacijah pa manjkajo še Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Anthony Randolph, Sašo Zagorac, Gašper Vidmar in Aleksej Nikolić.

Jakob Čebašek Bolje pozno kot nikoli Šport Debitiral s 27 leti in takoj navdušil

Slovenijo bodo tako na obračunih z Ukrajino in Latvijo zastopali Aljaž Bratec, Čančar, Jakob Čebašek, Dimec, Urban Durnik, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jan Kosi, Škedelj, Blaž Mesiček, Murić, Rebec in Mahkovic. Na zbor v Ljubljano ni prišel le Čančar, ki je imel sinoči tekmo v španskem prvenstvu. Reprezentanci se bo pridružil na ponedeljkovem prvem treningu v Brežicah.

"Ne glede na to, kakšno ekipo imamo in kakšne so naše možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, pričakujem od fantov, da se bodo borili do zadnjega daha. Na obeh tekmah bomo šli na zmago, čeprav priznam, da se Ukrajine kar malce bojim, saj gre za sila neugodno ekipo, ki nam v tej situaciji še posebej ne ustreza. Ukrajinci so močni fantje, široki čez ramena, mi pa tokrat z izjemo Žige Dimca nimamo pravih orožji zanje," pravi selektor Trifunović.

Čeprav je Slovenija v dosedanjih osmih tekmah zabeležila le dve zmagi in zaseda zadnje mesto v skupini, ima še majhne teoretične možnosti za preboj na Kitajsko. Za ta sanjski razplet bi morala zmagati na preostalih štirih srečanjih - dve sta na sporedu še februarja 2019 - in hkrati upati na spodrsljaje Latvije, Ukrajine in Črne gore.

Gregor Glas Mladi up Šport Pri 12-ih še treniral nogomet, pri 17-ih že v reprezentanci proti NBA igralcem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.