Šport > Košarka
16 ogledov

Favorita gledalcev sta Murić in Blažič

Blažič Murić Union Olimpija Krka pokal Spar finale Brežice Benjamin Kovač
Znanih je deset košarkarjev, ki bodo del slovenske zvezdniške košarkarske tekme najboljših igralcev lige Telemach 30. decembra ob 21. uri v Rogaški Slatini. Največ glasov sta prejela igralca Edo Murić in Jaka Blažič. Izbrana sta bila tudi trenerja, navijače sta najbolj navdušila Zmago Sagadin in Aleksander Sekulić.

Navijači so v dobrih dveh tednih glasovanja oddali kar 24.216 glasov. Med trenerji je največ glasov prejel trener Heliosa Sagadin (11.533), na drugo mesto pa se je uvrstil trener Krke Sekulić, ki je prejel 8200 glasov.

Edo Murič Blažič Union Olimpija Krka | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Bolj izenačeno je bilo med igralci. Na koncu sta iz množice izskočila košarkar Krke Edo Murić, ki je prejel 14.492 glasov, sledi pa mu član Uniona Olimpije Jaka Blažič z 12.888 prejetimi glasovi.

Na podlagi glasov navijačev in ljubiteljev igre pod obročema so del slovenske zvezdniške ekipe še Klemen Prepelič (Union Olimpija), Aron Baynes (Union Olimpija), Samo Udrih (Zlatorog Laško), Gregor Jakhel Kolarevič (LTH Castings Mercator), Domen Lorbek (Krka), Jaka Klobučar (Krka), Željko Jotič (Rogaška Crystal) in Bojan Jovanovič (Maribor Messer).

Na članski tekmi se sicer ne bodo pomerili domači igralci proti tujim košarkarjem. Izglasovana trenerja bosta vsak izbrala še po sedem posameznikov in s tem bo na voljo 24 igralcev za tekmo, ki bo zanesljivo spektakularna. Na tekmi All-Star lahko zaigra največ pet igralcev istega kluba, vsak klub pa mora imeti vsaj enega predstavnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.