Šport > Košarka
23 ogledov

Filipovski bi začel in končal z enako ekipo

olimpija krka finale Filipovski Žakelj Saša Despot
Sašo Filipovski, zdajšnji in očitno tudi v bodoče trener Uniona Olimpije obširno o zadnji tekmi, finalni seriji s Krko in celotni sezoni.

"Upam, da bo naslednja manj turbuletna,“ je po izgubljenem finalu dejal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski in posredno dokaj jasno nakazal, da bo še vedno ostal na klopi zmajev, katerim je zavezan s še dveletno pogodbo. Precej se je namreč pisalo in govorilo, da se zanj zanima poljski velikan Prokom: "Imam pogodbo z Olimpijo. Rad bi končno začel in končal celotno sezono z enako ekipo. Upam, da mi bo to uspelo.“

Filpovski, ki je z ekipo preživel vse pretrese, je obširno analiziral finalno serijo: "Vsi skupaj, tudi igralci, smo si želeli, da bi se na tej tekmi vrnili v igro za naslov prvaka z zmago na tej tekmi, a nam ni uspelo. Dobro smo sicer odigrali tri četrtine tekme, na koncu pa nam je popustila zbranost, delali smo napake tako v obrambi kot v napadu, njim pa omogočali lahke koše po protinapadih. Zato na koncu enostavno nismo zmogli premagati Krke, ki ji lahko le čestitamo za zasluženo zmago.”


"Morilec" je bil Nissim

Zavrnil je namige, da je bila Olimpijina igra osnovana predvsem na individualnih prebliskih in našel verjetno glavnega krivca za Krkin tretji zaporedni in skupno peti naslov: "Tudi Krka je prišla do naslova z individualno igro. Zlasti Afik Nissim s pick 'n' roll igro. Individualno je bil boljši. Krka ni ne vem kako blestela v kombinatoriki, imeli pa so zelo dobrega Nissima, ki je nadzoroval igro.“

Osvojili so pokal

Filipovski je opozoril tudi na, glede na okoliščine turbulentnih mesecev, solidne dosežke, podčrtujoč, da izgubljeni finale ni bil odslikava celotne sezone: "V tej sezoni smo igrali na več frontah, zato ne bi vsega mogli poenostaviti na nivo košarke v tem finalu. Jasno je, da se ni končalo po naših zamislih. Želeli smo si prvo mesto, a nam ga ni uspelo osvojiti. A potrebno je upoštevati, da smo v ligi ABA dosegli šesto mesto, in sicer s kupom težav. Osvojili smo pokal. Tudi v finalu državnega prvenstva nam je uspelo priti do uvodne zmage na gostovanju, a smo na koncu pogoreli, tudi zaradi pomanjkanje tekme. Tako v celotni seriji, kot na zadnji tekmi, ko smo se dobro kosali z nasprotnikom tri četrtine, na koncu pa popustili, kar je Krka uspešno izkoristila.”

Komentarjev 1
  • grega.prebil 11:36 27.maj 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **