Šport > Košarka
17 ogledov

Filipovski hoče borbene in ambiciozne

Sašo Filipovski
1/6
Boštjan Tacol
Sašo Filipovski, novi trener Uniona Olimpije, se je prvič po vrnitvi v domovino predstavil javnosti. Kot glavni cilj si je v prihodnosti zastavil močno in ambiciozno, a tudi srčno Olimpijo.

"Zakaj Sašo Filipovski? Tisti, ki ste dlje časa v tem poslu, poznate njegovo delo. Kaj novega nimam povedati. Rezultati so znani, reference so znane. Sašo je sorazmerno mlad, izkušnje pa ima bogate in to je to," je o odločitvi za Filipovskega na današnji novinarski konferenci dejal direktor kluba Janez Rajgelj.

"Vesel sem, da sem nazaj po več letih. V Olimpiji sem deloval 10 let. Vesel sem, da smo se dogovorili za triletno sodelovanje. Vesel sem, da je Union Olimpija dobila novo podobo s prekrasno infrastrukturo. Že v ponedeljek je bil moj prvi delovni dan, zavihali smo rokave, začeli smo delati in ustvarjati strokovni štab in ekipo. Odločitev je bila pomembna tudi zaradi družine. Dal bom vse od sebe, da bom upravičil zaupanje vodstva," je dejal Sašo Filipovski.

Za zdaj se novi trener še dogovarja s sodelavci; želi si, da bi kot pomočnik v klubu ostal Miro Alilović. Najprej pa želi videti, kakšno je stanje v klubu, pomočnike pa si bo izbral na podlagi pogovorov. Pri tem ga je podprl tudi Rajgelj, ki pa je poudaril, da bo izbiro strokovnih sodelavcev prepustil njemu.

Aktualno vprašanje je tudi igralski kader. Rajgelj je pojasnil, da se o sestavi ekipe podrobneje še niso dogovarjali, končni seznam bo odvisen od želja Filipovskega in finančnega proračuna. Dodal pa je, da za zdaj nihče od tistih igralcev, ki so se jim pogodbe iztekle in bi lahko klub zapustili, tega še ni storil. "Kar se mene tiče, je vse odprto. Želim analizirati prejšnjo sezono. Nihče ni odkrižan, jasno pa, da bom spremljal dogajanja v Evropi in tujih klubih in skušal skupaj z Janezom sestaviti ekipo, ki bo zadovoljila moja pričakovanja. Želim si kombinacijo izkušenj in mladosti, borbene in ambiciozne igralce, ki si bodo delili žogo in minutažo ter ki bodo sposobni podrejati svoje cilje moštvu."

Glede ciljev v prihajajoči sezoni pa Filipovski še ni hotel ali želel postreči s konkretnimi številkami: "Olimpija kot klub mora imeti ambicije. Jasno, da je treba biti državni prvak, da je treba dobro zastopati barve Olimpije tako v ligi NLB kot v Evroligi. Rezultati so odvisni od našega dela in nasprotnikov; videli bomo, kakšni bodo nasprotniki, kakšni bomo mi. Imamo že enega močnega tekmeca, Maccabi v ligi NLB." Dodal pa je, da ne verjame, da se bodo ekipe, kot sta CSKA in Milano, še enkrat tako slabo odrezale kot v prejšnji sezoni, za nameček pa je tu še možnost prekinitve dejavnosti v NBA, kar bi pomenilo selitev številnih košarkarjev v Evropo.

"Moja filozofija je korak za korakom. Če veliko delaš, moraš imeti spoštovanje do sebe. Če si veliko vlagal in delal, se greš lahko borit na teren. Borbenost nadoknadi marsikatero znanje, tako da manjše ekipe lahko velikane premagujejo samo s srčnostjo, ki nadomesti minus. Želim si imeti ekipo, ki bo borbena in ambiciozna," je še dejal Filipovski.

Prvi del odgovora – o tekmecih – bodo v ljubljanskem taboru izvedeli v prvem tednu julija, ko bodo v Barceloni opravili žreb Evrolige za naslednjo sezono.

Komentarjev 1
  • lilihip 15:41 21.junij 2011.

    js ne razumem, pa me lahk napadete kolkr hočte, kako je lahko ena bunkica zamaščena trener? to je isto kot, da bi mi ena mozoljasta kozmetičarka solila pamet kak si čistit kožo...npr

Sorodne novice