Šport > Košarka
18 ogledov

Olimpijin trener prej kot v 1.500 urah

Janez Rajgelj Boštjan Tacol
Vse bolj glasne so govorice, da bo novi trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski, ki naj bi po informacijah iz Italije podpisal večletno pogodbo. Direktor zmajev Janez Rajgelj tega (še) ni želel potrditi, zato pa je kratki pogovor za zurnal24.si zabelil s svojo značilno hudomušnostjo.

"Trener še ni podpisal. Ga pa potrebujemo, kajne?" je na vprašanje o trenerski tematiki odvrnil direktor Uniona Olimpije Janez Rajgelj, ki bo kmalu praznoval prvo obletnico svojega vnovičnega sedenja na Olimpijinem direktorskem stolu, domnevnih resnih pogovorov s Sašem Filipovskim pa ni želel komentirati: "Preferiram slovenske strokovnjake. Pri članski ekipi pa sploh. Ampak to ni le moja odločitev, čeprav je to bolj ali manj bila Olimpijina tradicija. Praktično gotovo bo na klopi Slovenec." Zanimalo nas je še, kdaj bo v javnost zajadrala vest o podpisu. Rajgelj se znova ni mogel upreti svojemu retoričnemu slogu: "Mogoče čez uro, mogoče čez 36, gotovo pa ne čez 1.500 ur."

Prvaki: vsi prosti so kandidati

V trenerskem brezvladju so trenutno tudi pri državnih prvakih iz Novega mesta. Aleksandar Džikić, ki je Dolenjce popeljal do ene prve evropske lovorike v zgodovini kluba, se je napotil v Litvo k Lietuvas Rytasu. "Kandidati so vsi, ki so prosti," je bil diplomatski direktor Krke Miro Župevc: "Ko bomo podpisali, vas bomo pravočasno obvestili."

Pri Heliosu v igri tudi Zmago

Tudi v Heliosu tuhtajo, koga posaditi na klop. Kot pri sosedih iz Ljubljane, bo tudi v Domžalah šef stroke Slovenec. "Znano bi moralo biti v dveh, treh dneh," nam je poročal direktor Lado Gorjan, ki ima trenutno planer do vrha napolnjen s sestanki: "Drži, pogovarjamo se tudi z Zmagom Sagadinom."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice