Šport > Košarka
28 ogledov

Žorga: "Filipovski dobra izbira"

Aljoša Žorga Saša Despot
"Filipovski bo moral postavljati dolgoročne cilje," pravi legenda Olimpije Aljoša Žorga o novem trenerju na klopi zmajev. Več v pogovoru z njim.

Vaš pogled na Saša Filipovskega kot novega trenerja Olimpije?
Vesel sem, da je negotovost glede trenerja rešena. Je priznan strokovnjak in mislim, da je dobra izbira. Upam, da bo ponovil tako dobro sezono, kot jo je imel Jure Zdovc lani.

Številni menijo, da mora Olimpija znova postati proizvajalka košarkarjev. Menite, da se s Filipovskim to lahko uresniči?
Finančno stanje kluba bi moralo biti močnejše, da bi klub imel na zalogi toliko in toliko košarkarjev, ki bi jih postopoma vključeval v prvo moštvo. Kakovostni in talentirani igralci niso poceni. To je lep in pravilen cilj, ampak finančne možnosti so nekoliko manjše. Vsak trener mora imeti veliko poguma (pri uveljavljanju mladih, op. a.), večina jih pade pod pritiskom rezultata. Filipovski bo moral postavljati dolgoročne cilje. Težko vprašanje in težko delo.

Bo novi trener zbral omenjeni pogum?
Težko rečem, a moral bi ga. Ob vsaki sekundi, ko bo možnost, potisniti enega ali dva košarkarja v igro in ju pripravljati, da bosta čez leto ali dve nosilca igre. V Sagadinovih časih je to uspevalo. Sem optimist.

Katere igralce bi bilo ključno zadržati?
Davis Bertans se je od mlajših zagotovo izkazal kot potencial in je tudi največ igral. Glede tistih, ki niso pod pogodbo, je veliko odvisno od finančnih možnosti. Nekaj izkušenih naj bi gotovo bilo. Ampak če želiš priti do pravih talentov, moraš vsako leto zamenjati nekaj igralcev. Damir Markota je denimo igral kar dobro, ampak po mojem mnenju bi mu lahko našli koga enakovrednega. Absolutno pa je treba imeti nekaj Slovencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice