Šport > Košarka
12 ogledov

Filipovski: "Mladeničem ni kaj zameriti"

Filipovski Union Olimpija Galatasaray Boštjan Tacol
"Mladeniči so dali vse od sebe in tokrat jim nimam kaj zameriti," je po častnem porazu (52:67) proti Prokomu v 8. kolu Evrolige dejal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski. Odhod Aleksandra Ćapina je gotova stvar.

"Vesel sem za mlade fante, ki so v teh težkih časih pustili srce na parketu. Povprečna starost ekipe je bila 20 let, kar ni zanemarljiv podatek. Zadovoljen sem s tremi četrtinami, z eno pač ne. Odigrali smo odličen prvi polčas, sledila pa je izjemno slaba tretja četrtina, ki je nismo odigrali po dogovoru. Nasprotniku smo dovolili veliko protinapadov, ob naših napadih pa žoga nikakor ni stekla. Razliko smo bili prisiljeni loviti v zadnjem delu, a smo imeli premalo energije. Ponavljam, mladeniči so dali vse od sebe in tokrat jim nimam kaj zameriti," je po porazu proti Prokomu v 8. kolu Evrolige za Šport TV dejal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski, ki je moral zaradi množičnih odhodov košarkarjev na Poljsko popeljati tudi tri najstnike Gezima Morino, Đorđeja Mičića in Erjona Kastratija, zaradi obveznega števila košarkarjev pa je bil na klopi tudi poškodovani Goran Jagodnik.

"Kljub odhodu nekaterih košarkarjev smo želeli odigrati najbolje, kar se da. Želeli smo odigrati zrelo, hrabro in pametno, to pa nam je tudi dobro uspevalo. Nato so nas Poljaki v tretji četrtini pritisnili, kar je bilo za našo ekipo z le enim organizatorjem igre preprosto preveč. Trdim, da smo bili tri četrtine boljši nasprotnik, a za zmago moraš biti boljši vseh 40 minut," je priznal Filipovski, ki je, ko je bil Aleksandar Ćapin na klopi, na položaju organizatorja igre igral kar s Sasujem Salinom, kaj več branilcev pa mu tako ali tako ni preostalo. Morda ta poteza kaže na prakso v naslednjih tednih, saj je Deon Thompson na Twitterju začivkal, da je tekma za Poljskem zadnja za Ćapina, ki naj bi po navedbah kosarka.si odšel v Türk Telekom. "Odhod Aleksandra Čapina še ni uraden, a mislim, da je za to velika možnost," je dodal Filipovski: "Potrebna je sveža kri in novi igralci. Ko bomo pregledali finančni položaj v klubu, bomo videli, kaj in kako v nadaljevanju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.