Šport > Košarka
34 ogledov

Poraz ljubljanskih beračev, še slovo Ćapina?

Bertans Asseco Prokom Union Olimpija Evroliga
1/6
EPA
Union Olimpija je na tekmi 8. kola Evrolige izgubila na gostovanju pri Assecu Prokomu (52:67). Eksodus iz vrst zmajev zaradi neizpolnjenih obveznosti kluba očitno še ni končan. Aleksandar Ćapin naj bi tako proti Poljakom odigral zadnjo tekmo v dresu zmajev.

"Asseco Prokom je odigral dobro tretjo četrtino in nas le takrat nadigral. Vesel sem za naše mlade fante, ki so prikazali večinoma zelo dobro igro, predvsem so igrali borbeno in s ponosom. Verjamem, da se bo situacija v klubu v kratkem izboljšala, hitro pa moramo ekipo dopolniti, da se lahko lotimo novega začetka in rešimo sezono," je po tekmi povedal trener Sašo Filipovski.

Močno oslabljena ekipa Uniona Olimpije je na gostovanju na Poljskem doživela pričakovan poraz. Gre za petega zaporednega v Evroligi, skupno sedmega, s katerim so zeleno-beli zapravili še zadnjo teoretično možnost za uvrstitev v drugi del tekmovanja.

Ljubljančani so na sever Poljske pripotovali z vsega desetimi igralci, med njimi tudi s kapetanom Goranom Jagodnikom, ki pa zaradi zdravljenja po operaciji še ni pripravljen za vstop v igro. Manjkali so Ratko Varda, Damir Markota, Danny Green in Ben Woodside, ki so klub zapustili zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti, ter poškodovani Dino Murić. Zato je trener Sašo Filipovski v ekipo povabil kar tri mladince Erjona Kastratija, Gezima Morino in Djordjeja Mičića.

Tudi s takšno zasedbo pa je bila Olimpija v prvem polčasu enakovreden tekmec edini ekipi v Evroligi, ki do tega kola še ni okusila slasti zmage. Resda so domačini v štartu povedli s 5:0, toda zmaji so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje in bili večji del prvega polčasa v vodstvu. Najvišjega so zabeležili v 16. minuti, ko je bilo 26:20.

Tretja četrtina je povsem spremenila podobo na igrišču. Gostitelji so zaigrali nekoliko agresivneje v obrambi in Ljubljančani so v trenutku ostali brez rešitev v napadu. Prvi koš so zmogli po štirih minutah in pol igre (35:32), naslednji in zadnji v tretjem delu igre pa je padel s črte prostih metov (43:33). Prokom je ta del igre dobil s 23:3 in si tako praktično že pred zadnjimi desetimi minutami zagotovil prvo zmago v skupini D.

Zeleno-bele do konca čakata še dve tekmi - gostovanje pri Galatasarayju prihodnji teden ter konec decembra slovo doma proti Unicsu.

Zadnja tekma za Ćapina?

"It just got uglier! Tonight is Chapo last game," ("Stvari so vedno grše, nocoj je zadnja tekma Chapa," op. a.) je nekdanjima soigralcema Greenu in Woodsidu preko Twiterja sporočil član Thompson, ki je nato odigral tekmo na Poljskem. Po omenjenem ameriškem dvojcu, centru Vardi in krilnemu centru Markoti bo očitno zmajevo gnezdo zapustil tudi organizator igre Aleksandar Ćapin.

Evroliga, 8. kolo, skupina D:

Asseco Prokom : Union Olimpija 67:52 (13:15, 27:30, 50:33)
Seweryn, Blassingame in Frasunkiewicz 12; Rothbart 16, Ćapin in Thompson 11, Salin 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.