Šport > Košarka
29233 ogledov

"Grozno, Slovenci nam kradejo otroke"

luka dončić
V Srbiji so po finalnem porazu na EuroBasketu prst usmerili tudi proti zdaj eni največjih tekmic - Sloveniji.

"Slovenija je v finalu Eurobasketa premagala Srbijo, a kar nas bi moralo skrbeti še bolj, je situacija, ko se dogajajo neverjetne reči, Srbijo pa zapuščajo najbolj nadarjeni nladi košarkarji," so zapisali pri srbskem Telegrafu in nato povzeli besede predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

"Nam skavtirajo igralce, ki so stari 10 let. Pred kratkim je bila ta meja pri 14 letih. Med drugim nam jih jemljejo tudi Slovenci. Da ne govorim o Italijanih, Špancih, Turkih... Tu gre za klasične pogodbe. S seboj lahko pripeljejo družine, dobijo šolo, stanovanje, štipendije... Kot klubi smo popolnoma nezaščiteni," je v oddaji Ćirilica dejal Čović, sicer predsednik edinega evroligaša iz nekdanje Jugoslavije. Glede na predstave v Istanbulu bi si jih ta regija verjetno zaslužila nekaj več.

Košarka Nekdanji slo. reprezentant Šport Nekdanji slovenski reprezentant: Kokoškov je bog, Dončić heroj

Bolj ekonomsko močne države naj bi sicer izkoriščale priložnost in talent, ki ga imajo srbski otroci. "Včasih so vsaj čakali, da otroci končajo osnovno šolo in bi jim šele nato pri 14 letih ponudili pogodbe," menijo pri Telegrafu.

"Kot klub smo se potegovali za Dončića. Odšel je drugam, gre pa za družino, ki je zvezdaška. Tudi oče navija za Zvezdo. Želim pa povedati, da je odšlo deset otrok v kategoriji od deset do 12 let. Položaj je bil celo tak, da v tej generaciji sploh nimamo centra," je še izjavil Čović, ki je najverjetneje pozabil, da ima sicer v klubu na voljo precej več denarja kot ga imajo vodilni možje slovenskih klubov.

Edo Murić Pogovor Šport "Tonči bo sam klical, kdaj je zbor reprezentance"

Izjavo si lahko ogledate od 46:07 naprej:

 

 

Komentarjev 7
  • jozicamurn 14:25 20.september 2017.

    Vi očitno ne razumete humorja ali pa ste musli propagandisti. Srbska klop, tako kot tudi naši reprezentanti, se skupaj družijo, pijejo in jedo ter smejejo komentatorjem in bebcem tukaj ali pa v ostalih medijih. Za razliko od raznoraznih neznanih komentatorjev ...prikaži več se ONI med seboj poznajo in spoštujejo v realnem življenju!

  • oneh 14:05 20.september 2017.

    Srbi pišejo, da je v naši reprezentanci bila polovica Srbov. V njihovi reprezentanci pa so bili sami Srbi in so kljub temu izgubili.

  • sulejman 12:27 20.september 2017.

    Luka Doncic rojen v Sloveniji,mati slovenka,oce slovenec srbskih korenin,igral za slovensko reprezentanco leta 2000.Kdo je koga komu zdaj tukaj ukradel?Kaj naj recem"srbska posla".Sam da niso na vrhu,je ze cel svet narobe!Potem so Svedi,Bosancem ali Hrvatom ukradli Ibrahimovica,ker so starsi po ...prikaži več poreklu balkanci,on pa je rojen na Svedskem.To pa so veleumi!