Šport
14098 ogledov

Odločitev Gorana Dragića o slovesu od reprezentance dokončna!

sprejem zlatih košarkarjev Anže Petkovšek
Naši košarkarji po neprespani noči o zgodovinskem uspehu. Goran Dragić pa je potrdil, da se poslavlja od reprezentančnega dresa.

Po včerajšnjem sprejemu, ko je zlate košarkarje pozdravila okoli petindvajset tisoč ljudi, so danes zlati košarkarji stopili še pred novinarje, kjer jih je pričakala torta z njihovo fotografijo - prvakov Evrope in aplavz, ko so stopili v dvorano, kjer je potekala konferenca.

"Spisali smo eno najlepših zgodb v zgodovini slovenskega športa," je uvodoma povedal slovenski kapetan Goran Dragić. Tako on kot drugi fantje so ponovili, da se je med njimi spletla neverjetna povezanost, ki je prispevala k skupnemu rezultatu.

Torta za evropske prvake | Avtor: Ig, K. Ig, K.
"Žalosten sem, da se ta zgodba končuje, a po drugi strani sem vesel, da se bom lahko vsaj malo naspal," je dodal sicer vedno zgovorni Klemen Prepelič in povedal, da praktično že tri dni in noči niso spali. Dopolnil pa ga je Edo Murić z besedami, da bi, če bi bila možnost, kar jutri odpotoval na svetovno prvenstvo in olimpijske igre.

Kljub željam navijačem, da bi Goran Dragić in selektor Igor Kokoškov nadaljevala svojo pot s slovensko reprezentanco, se to vsaj v primeru 31-letnega Ljubljančana ne bo zgodilo.

Goran Dragić, ki je že pred odhodom na evropsko prvenstvo napovedal svoj odhod, je kljub različnim pozivom, naj ostane, danes odgovoril, da ga na prihodnjih kvalifikacijah zaradi neusklajenih urnikov FIBE in NBA zagotovo ne bo. "To kar sem si želel, sem dosegel in mislim, da je prav, da na tej stopnički tudi zaključim," je sklenil in na novinarsko vprašanje, če je to zadnji odgovor, odgovoril: "Mislim, da ja."

Vseeno je priznal, da mu je tudi malce žal, da novembra ne bom mogel biti z reprezentanco. V teh dneh se Dragić brez pravega odmora vrača k moštvu Miami Heat: "Vsi smo imeli težko leto brez pravega odmora, v NBA pa je to še malce težje, ker imamo v programu 82 tekem rednega dela in res veliko potovanj. Predvsem je težko ostati zdrav, treba pa je biti tudi mentalno močan. A zelo sem vesel, da lahko igram košarko in delam, kar me veseli."

Fenomen Šport Kdo je Goran Dragić?

Igor Kokoškov pa je pojasnil, da z reprezentanco ostaja povezan, kakšna bo njegova vloga, pa še ni povsem jasna. "Tukaj ostajam kot prijatelj, a v času kvalifikacij v novembru in februarju me zaradi prekrivanj z urnikom NBA zagotovo ne bo tu, saj imam obveznosti pri Utah Jazz," je povedal Kokoškov, ki je izrazil obžalovanje, da evropsko prvenstvo ni štelo za kvalifikacije za svetovno prvenstvo ali olimpijske igre. Potem bi bila odločitev za nadaljevanje reprezentančne kariere Gorana Dragića zelo lahka, se je pošalil slovenski selektor, ki je večkrat ponovil, da je potrebno priznati čast vsej dvanajsterici izjemnih košarkarjev, ki so zaznamovali slovensko košarkarsko in športno zgodovino.

sprejem zlatih košarkarjev Šport Igor Kokoškov o ščipanju in vprašanju, ali bo še na slovenski klopi

Posnetek novinarske konference zlatih košarkarjev si lahko ogledate v spodaj objavljenem posnetku.

Komentarjev 1
  • PeraJJ 15:12 19.september 2017.

    Je kdo igral to igro ?! https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice