Šport > Košarka
17 ogledov

Helios premagal Olimpijo

Helios Domžale ABA
Košarkarji domžalskega Heliosa so v 18. kolu na kolena po podaljšku spravili Union Olimpijo. Poraza tudi za Krko in Zlatorog

Domžalčani so podaljšek na tekmi z Olimpijo dobili s 15:6 in tako dosegli peto zmago v ligi, Ljubljančani pa ostajajo pri desetih.V četi Zmaga Sagadina, ki je tako tokrat ugnal svojega dolgoletnega učenca Saša Filipovskega, sta se izjemno izkazala predvsem Hrvat Drago Pašalić in Američan Darnley Earl Gay. Prvi je v svojo statistiko vpisal 24 točk in 12 skokov, drugi pa je zbral 28 točk, pet skokov, štiri podaje in pet ukradenih žog. Pri Ljubljančanih je Vladimir Dašić dosegel 23 točk, Jaka Blažič pa 15.

"Jezen sem na svoje igralce zaradi tega poraza. Vedeli smo od kod pretijo nevarnosti. Pripravljali smo se predvsem na Gaya in Pašalića, ki sta ključna igralca. Dobro smo kontrolirali Prepelića, ki mu nismo pustili, da se razigra. Kar nekaj igralcev v moji ekipi tokrat ni imelo glave na pravem mestu. V tretji četrtini, ko smo imeli deset točk prednosti sem zahteval, da odigramo bolj pametno in skoncentrirano, so se igralci Heliosa vrnili in naredili rezultat deset proti nič. Dovolili smo jim, da se vrnejo v igro. Slabo smo odigrali v obrambi na Gayu in Pašaliću," je bil po tekmi nejevoljen prvi mož na klopi Ljubljančanov. Filipovski je še dodal: "Nisem zadovoljen predvsem z našo centersko linijo in obrambo na Gayu. Igral je 45 minut, imel je štiri osebne napake in mi tega nismo izkoristili. Namesto, da bi odigrali pametno in ga odrezali iz igre, smo mu dovolili, da meče za tri točke. Imeli smo sicer met za zmago v rednem delu, a vseeno odigrali smo slabo. Veliko truda smo vložili v pripravo, a tokrat je bil Helios zasluženo boljši."

Z zmago je Helios na lestvici jadranske lige prehitel Krko in je zdaj na 12. mestu. Novomeščani so po novem porazu šele predzadnji. Tokrat je bil od njih boljši Hemofarm s 84:63, ki je tako dosegel šele prvo zmago po osmem kolu. Košarkarji iz Vršca so bili namreč nazadnje uspešni konec oktobra. Zadnji Laščani so bili poraženi že v petek. Zlatorog je na svojem parketu klonil proti Crveni zvezdi (56:70).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.