Šport > Košarka
27 ogledov

Iz Olimpije tudi Varda

union olimpija siena varda Boštjan Tacol
Uradne potrditve iz kluba še ni, a iz tujine poročajo, da Union Olimpijo zapušča še Ratko Varda.

"Union Olimpija je v resnih težavah. Ljubljanski evroligaš izgublja igralce zaradi finančnih težav. Potem ko je odšel Ben Woodside, moštvo zapušča še Ratko Varda, ki bo kariero nadaljeval v Ukrajini, kjer je podpisal za Azovmaš,“ so zapisali na spletnem portalu Sportando. Varda je v Evroligi dosegel 9,6 točke in 2,3 skoka v povprečno 17 minutah. V ligi ABA pa 11,7 točke in 3,4 skoka v 17 minutah.

Eksodus igralcev je bil po blamaži s Širokim Brijegom in nekajmesečnem zamujanju plač pričakovan in napovedan, upati pa je, da se bo čim prej zaključil. Vsekakor v nobenem primeru odhodi niso poživljajoči niti za rezultat, še manj ugled kluba, ampak živeti je treba razmeram primerno. Nesmiselno je zadrževati igralce, če si jih ne moreš (več) privoščiti. Morda bo vse bolj smotrno postalo vprašanje, ali za nekaj časa sestopiti z najvišje ravni in poravnati stare grehe, saj je najpomembnejše preživetje kluba. Za finančno luknjo so krive tožbe igralcev glede denarja, ki jim je pripadal, za kar je vsaj delno odgovorno vodstvo kluba. Nemogoče si je namreč predstavljati, da za prazne obljube – podpise! – predhodnikov to ni vedelo.

Res pa je tudi, da je Olimpija v letošnji sezoni imela tudi nekaj smole. Trener Sašo Filipovski, ki je za kosarka.si dejal, da ne razmišlja o odhodu, a da ima klub možnost, da z njim na relativno lahek način prekine pogodbo - je pred sezono ostal brez obljubljenega nosilnega branilca-strelca. Poleg tega se je že pred prvo evroligaško tekmo huje poškodoval Goran Jagodnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.