Šport > Košarka
3037 ogledov

Izbran na naboru, a namesto v NBA k Cedeviti Olimpiji

Karlo Matković Profimedia
Pri Cedeviti Olimpiji še nadarjeni Karlo Matković, ki je bil na letošnjem naboru lige NBA izbran s strani New Orleans Pelicans.

Ljubljanski košarkarski klub Cedevita Olimpija je sporočil, da je sklenil pogodbo s centrom Karlom Matkovićem. Ta je aprila 2019 že podpisal profesionalno pogodbo s takratno zagrebško Cedevito, nato pa kot posojen igralec nastopal za Beograd in Mego. Zdaj je sklenil prvo pogodbo s Cedevito Olimpijo.

Matković, 208 centimetrov visoki 21-letnik, rojen v Livnu v Bosni in Hercegovini, ki pa v članski konkurenci igra za Hrvaško, je svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal s takratno zagrebško Cedevito, zdaj pa bo prvič, odkar je leta 2019 prišlo do združitve Cedevite in Olimpije, branil barve ljubljanskega kolektiva.

"Veseli smo, da se nam bo v Ljubljani po treh sezonah, ki jih je kot posojen igralec lahko izkoristil za pridobivanje prepotrebnih izkušenj, pridružil Karlo Matković. Karlo je del Cedevite Olimpije, v zadnjih dveh sezonah pa je v Megi dokazal, za kako nadarjenega košarkarja gre, in vsi pričakujemo, da bo pod budnim očesom našega strokovnega štaba v Ljubljani še bolj napredoval," je povedal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

"Končno je Karlo pristal med nami v Cedeviti Olimpiji. Zelo srečni smo, da se nam bo pridružil. Gre za igralca, ki ima zelo velik potencial, je pa hkrati tudi hvaležen in mlad igralec z veliko mladostne energije, ki jo bo prenesel na celotno ekipo. Zagotovo bo z nami napredoval in nam pomagal, da dosežemo naše cilje. Zagotovo se bo vklopil v naš sistem hitre in energične igre z veliko skoki in kontaktom," pa je prihod mladega centra pospremil glavni trener Jurica Golemac.

Mladi košarkar, ki je za hrvaško reprezentanco debitiral na letošnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na tekmi proti Švedski, se je letos prijavil tudi nabor lige NBA, potem ko je to storil že lani, a je v zadnjem trenutku umaknil svojo kandidaturo. Tokrat so ga kot 52. na naboru izbrali New Orleans Pelicans, a je bila kmalu sprejeta odločitev, da se Matković za letošnjo sezono še ne bo podal na drugo stran luže.

Matković ima sicer za sabo zelo dobro sezono, saj je bil kljub svoji mladosti zelo dominanten znotraj rakete, sezono v regionalni ligi ABA pa je zaključil z zelo dobrim povprečjem 11,6 točk, 6,1 skokov in 1,1 blokado na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice