Šport > Košarka
164 ogledov

Izjemen strelski večer za Dragića, a ...

goran dragić
Novopečeni udeleženec tekme All-Star je imel dober strelski večer.

Slovenski košarkar Goran Dragić je z ekipo Miami Heat v ligi NBA gostoval pri Detroit Pistons, ki so zmagali s 111:107. Najbolj se je izkazal Andre Drummond s 23 točkami in 20 skoki, Blake Griffin pa je v zadnji minuti tekme zadel ključno trojko za zmago, še tretjo zaporedno za Detroit. Dragić je bil s 33 točkami najboljši pri poražencih.

Griffin je zadel trojko v zadnji minuti, 44 sekund pred koncem tekme, na katero je na drugi strani sicer izjemno odgovoril Dragić, ki so mu uspele štiri točke - 32 sekund pred koncem je zadel trojko in še prosti met, saj je bila nad njim storjena osebna napaka. Gostitelji so držali žogo, čas je tekel, Ish Smith pa je nato 14 sekund pred koncem zadel še eno trojko; skupno je k zmagi prispeval 25 točk.

blake griffin Po tolikih letih Šport Šokantno novico izvedel na Twitterju

"Fantje so igrali po načrtu, vse se nam je 'poklopilo', nato pa je Griffin našel Smitha, mu podal, ta pa je zadel trojko," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra in dodal: "Ni pomembno, če Smith sicer ne slovi ravno kot dober metalec za tri točke, tokrat mu je met uspel, ko so ga soigralci najbolj potrebovali."

Dragić je zbral 33 točk, dva skoka in šest podaj, kljub temu pa je Miami, ki je igral brez obolelega Hassana Whitesida, izgubil še tretjo tekmo zapored. Naslednja tekma košarkarje iz Miamija čaka v ponedeljek, ko se bodo pred domačimi navijači pomerili z Orlandom.

Chris Paul je končal pri 22 točkah in 11 podajah, Houston Rockets pa so postali zadnja v nizu ekip, ki jim je uspelo v gosteh visoko premagati Cleveland Cavaliers z LeBronom Jamesom; rakete so slavile s 120:88.

Goran Dragić Odziv Dragića Šport Tako so soigralci izvedeli, da Dragon odhaja na All-Star tekmo

Raketam je do zmage uspelo brez novega izjemnega dosežka Jamesa Hardna, ki je končal pri 16 točkah, na drugi strani je James zbral le 11 točk in sploh ni igral vso zadnjo četrtino. Harden je sicer v povprečju dosegal po 31 točk na tekmo to sezono in čeprav tokrat ni bil tako razpoložen, so rakete prišle do četrte zaporedne zmage. Vse odkar je Cleveland izgubil proti Golden Statu na božični večer, je doživel kar nekaj ponižujočih porazov; proti Minnesoti je izgubil za 28 točk, proti Torontu za 34, doma proti Oklahoma Cityju za 24 in zdaj proti Houstonu.

Konjeniki niso z ničemer kazali, da so igrali v zadnjih treh finalih lige NBA. "Nimam besed," je bil po tekmi kratek James. Branilci naslova vzhodne konference so sicer igrali brez poškodovanega Kevina Lova, ki bo z igrišč odsoten dva meseca. Isaiah Thomas je dodal 12 točk za Cleveland, ki je izgubil zadnjih 12 od skupno 18 tekem.

"Do konca sezone bi nas morali umakniti s sporeda tekem, ki jih po vsej državi kažejo v živo. Nismo dobro igrali in vsakič, ko v živo prenašajo naše tekme, nas tekmeci krepko 'namahajo'. Nimam besed, res ne," je povedal James.

Goran Dragić Odzivi Šport "Dragić pred Kembo je zločin lige NBA"

V Denverju je Nikola Jokić dosegel 19 točk in devet skokov, Nuggets pa so preobrnili tekmo in po zaostanku 12 točk na koncu premagali prvake Golden State Warriors s 115:108. "Zmaga je še toliko slajša, ker smo premagali prvake," je dejal Gary Harris, ki je dodal 16 točk. Pri Golden Statu sta se najbolj izkazala Kevin Durant z 31 in Stephen Curry s 24 točkami.

Tobias Harris je debitiral za LA Clippers in ob prvencu dosegel 24 točk ter popeljal ekipo do zmage s 113:103 nad Chicago Bulls.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.