Šport > Košarka
555 ogledov

Dragić klonil na "generalki" za Super Bowl

Goran Dragić 76ers Heat Reševalni pas/Twitter
V noči na soboto so v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigrali devet tekem.

Moštvo Miami Heat, za katero igra Goran Dragić, je izgubilo v gosteh pri Philadelphia 76ers s 103:97. Dragić, ki bo kot prvi Slovenec zaigral na tekmi vseh zvezd NBA All-Star, je vpisal 10 točk, ob metu iz igre 4:12, dva skoka in podajo v 23 minutah na parketu.

Iz začetne postave Miamija je le Josh Richardson dosegel več točk kot Dragić, 12. Dragiću ni šel met z razdalje, saj je zgrešil vse tri poskuse za tri točke. Zato so floridsko prvo peterko tokrat prekašali rezervisti. Kanadčan Kelly Olynyk je vpisal 19 točk, Bam Adebayo pa je 15 točkam dodal še 13 skokov, Wayne Ellington je imel na svojem računu na koncu 16 točk.

Prvi junak Philadelphie Joel Embiid je vpisal 17 točk in 11 skokov. Tudi Hrvat Dario Šarić je 17 točkam dodal 10 skokov, Ben Simmons pa je dosegel 20 točk.

Goran Dragić Odzivi Šport "Dragić pred Kembo je zločin lige NBA"

Miami je na začetku zadnje četrtine, v kateri Dragić ni igral, zaostajal 28 točk (60:88) in je skoraj nadoknadil zaostanek, Ellington je 24 sekund pred koncem zadel trojko za 97 točk Miamija, a je zmaga ostala doma. Tri sekunde pred koncem je Justin Anderson postavil končni izid 103:97 in velika zabava v Wells Fargo Centru se je lahko nadaljevala.

Največje mesto v ameriški zvezni državi Pennsylvanii, katerega ime izhaja iz grščine in pomeni bratska ljubezen, je v znamenju pričakovanja nedeljskega finala lige ameriškega nogometa NFL, ko bodo v Minneapolisu Philadelphia Eagles skušali svojo prvo lovoriko osvojiti v obračunu s favoriziranim New England Patriots.

Povsod po dvorani je bilo polno logotipov Sixers in Eagles na majicah, balonih, zaslonih, navijači so vzklikali ime O-R-L-I in geslo "Fly, Eagles, Fly" (Poletite, orli, poletite). Še pred košarkarsko tekmo so pripravili finale tekmovanja v tem, kdo poje največ ocvrtih piščančjih perutničk v pikantni marinadi na način Buffalo. Molly Schuyler je še tretjič dobila Wing Bowl, ko je v zgolj pol ure pojedla rekordno število perutničk, števec se je ustavil pri številki 501, kar je nov svetovni rekord.

V pestrem petkovem košarkarskem večeru je izstopal DeMar DeRozan, ki bo 18. februarja prav tako kot Dragić del spektakla ob tekmi zvezd. Zvezdnik je vpisal 35 točk, od tega je drugič v karieri dosegel kar šest trojk, za prepričljivo zmago Toronto Raptors s 130:105 proti Portland Trail Blazers.

V Milwaukeeju je Giannis Antetokounmpo zadel odločilni koš, s katerim je za dve sekundi prehitel sireno za zmago Bucks proti New York Knicks z 92:90. V Grčiji nigerijskima staršema rojeni košarkar je na tekmi dosegel 29 točk.

Anthony Davis, ki bo skupaj z Dragićem član ekipe LeBrona Jamesa na tekmi All-Star, se je izkazal s 43 točkami in 10 skoki za zmago New Orleans Pelicans proti Oklahoma City Thunder s 114:100. Thunder je doživel še tretji poraz po vrsti. Zvezdnik Oklahome Russell Westbrook je vpisal še šestnajsti trojni dvojček v sezoni (16 točk, 14 podaj, 10 skokov).

Aktualni prvaki lige NBA, najuspešnejše moštvo zahodne konference in lige, Golden State Warriors, so slavili v gosteh pri Sacramento Kings s 119:104. Tokrat je bil pri bojevnikih v ospredju Kevin Durant, ki je 13 od 33 točk prispeval v zadnji četrtini. S šestimi trojkami pa je izenačil osebni rekord.

Zmagala je tudi vodilna ekipa vzhodne konference Boston Celtics, ki je s 119:110 odpravila Atlanta Hawks.

NBA, izidi:

Philadelphia Sixers - Miami Heat 103:97
Goran Dragić 10 točk v 23 minutah za Miami.

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 133:126
Boston Celtics - Atlanta Hawks 119:110
Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 99:102
Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 130:105
Milwaukee Bucks - New York Knicks 92:90
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 100:114
Phoenix Suns - Utah Jazz 97:129
Sacramento Kings - Golden State Warriors 104:119

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice