Šport > Košarka
119 ogledov

Kadrovske rošade v Domžalah in Novem mestu

košarka žoga vzn
V košarkarskih klubih iz Domžal in Novega mesta bodo v koledarsko novo leto vkorakali s spremembami v klubskih upravah.

Novi direktor domžalskega kluba je postal Matevž Zupančič, dosedanji Ladivoj Gorjan v klubu ostaja v svetovalni vlogi. Na rednem občnem zboru Krke je Braneta Kastelca na položaju predsednika kluba zamenjal Andraž Šuštarič.

Košarkarski klub Helios Suns iz Domžal je v zadnjih letih doživel nekatere večje spremembe, v sodelovanju z generalnim sponzorjem, družbo Helios in z izdatno podporo okolice ter mestne občine Domžale, pa je klubu uspelo ohraniti raven delovanja kot močan slovenski prvoligaš, menijo pri Domžalčanih. Da bi v klubu dosegli ključne cilje, se je uprava odločila okrepiti klubsko vodstvo.

Zupančič, ki ima magisterij iz športnega managementa, je od leta 2005 deloval pri Petrolu Olimpiji, kjer je sprva skrbel za odnose z javnostjo, komunikacije in marketing ter koordinacijo dejavnosti članske ekipe. Leta 2013 je prevzel mesto direktorja kluba, ki ga je vodil do avgusta. Med tem je več let zastopal klub v evroligi, eurocupu in ligi ABA in je bil dejaven v organih KZS.

Dolgoletni predsednik kluba Kastelec se je odločil, da bo zaradi prevzema dodatnih obveznosti v družbi Krka vodenje kluba predal mlajšim, sam pa bo še vedno dejaven v klubu kot član upravnega odbora. Novi predsednik kluba iz Novega mesta je postal 39-letni magister farmacije Šuštarič, ki ravno tako kot prejšnji prihaja iz dolenjskega proizvajalca zdravil Krke.

Pod vodstvom dosedanjega predsednika je Krka leta 2010 postala državni prvak in ta dosežek ponovila brez prekinitve petkrat zapovrstjo. Košarkarji iz Novega mesta so leta 2011 postal prvak evropskega eurochallengea in osvojili tretje mesto v regionalnem tekmovanju, današnji ligi ABA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.