Šport > Košarka
3866 ogledov

Neverjetno, kaj je uspelo Dončiću in s kom ga je primerjal trener

Dončić Epa
Trener Dallas Mavericks je svojega prvega zvezdnika primerjal z najslavnejšim likovnim umetnikom 20. stoletja.

Luka Dončić je odigral novo fantastično partijo pod obroči lige NBA in svojemu Dallasu pomagal prekiniti serijo treh zaporednih porazov. Tokrat so bili Mavs na krilih Dončićevega trojnega dvojčka boljši od Miami Heat (114:108).

Luka Dončić NBA Šport Luka do novega mejnika, trojnega dvojčka in zmage

Dončić je na parketu uprizoril mojstrovno v slogu največjih športnih umetnikov modernega časa in si s strani trenerja Jasona Kidd prislužil primerjavo s slovitim špansko-francoskim umetnikom Pablom Picassom.

Obenem se je 25-letni slovenski reprezentant spet zapisal v NBA zgodovino kot edini košarkar ob Russellu Westbrooku, ki je dosegel pet zaporednih trojnih dvojčkov ob najmanj 30 doseženih točkah. Westbrooku je to uspelo v njegovi MVP sezoni pred sedmimi leti.

Dončić je v zadnjem času v izjemni formi, teksaška ekipa pa krvavo potrebuje njegovo mojstrstvo, če želi upati na neposredno uvrstitev v končnico v zahtevni in izenačeni zahodni konferenci.

Slovenski as je ob zmagi nad Miamijem zbral 35 točk ter 11 skokov in prav toliko podaj. Poleg že omenjenega dosežka, ki si ga deli z Westbrookom, je postal še prvi košarkar v ligi, ki mu je uspelo nanizati štiri zaporedne trojne dvojčke z vsaj 35 točkami.

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Super je, še posebej, če pri tem zmagaš," je po tekmi dejal Dončić, ki je v 40 minutah zadel 12 od 24 metov iz igre in 7 od 13 trojk.

"Vedno sem govoril, da tega mladeniča ne smemo jemati za samoumevnega," se je nad predstavo svojega prvega zvezdnika navduševal Jason Kidd in dodal: "Lahko spremljate nekaj tako redkega, kot je bil Picasso. Iz večera v večer smo priča nečemu izjemnemu."

"To je velika zmaga," je pristavil Dončić. "Miami je čvrsta ekipa. Imajo zmagovalnega trenerja. To je bila težka tekma. Vesel sem, da nam je uspelo zmagati. Mislim, da smo pokazali fizično igro. Sodniki so nam pustili igrati," je menil.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 12:35 08.marec 2024.

    Kaj pa je preostalo Kidu drugega kot , da ga hvali , saj mu na vsaki tekmi rešuje trenersko kožo ! Kidu noga čimprej to bolš !

  • BenX 09:16 08.marec 2024.

    Ender3: nehajte že s tem Dončićem! 🤭