Šport > Košarka
2342 ogledov

Nekdanji košarkar lige NBA in filmski igralec obsojen na 90 let zapora!

Rashid Byrd Profimedia
Nekdanji košarkar naj bi bil vpleten v serijo spolnih napadov.

Bivši košarkar lige NBA ter kasneje filmski igralec Rashid Byrd je bil zaradi serije spolnih napadov iz leta 2015 obsojen na 90 let zapora.

Rashid Byrd | Avtor: Twitter Twitter
Byrd, ki je bil sicer član NBA ekip Los Angeles Lakers in Sacramento Kings, a ni v ligi NBA odigral niti minute, temveč je kot član podružnic nastopal zgolj v razvojni D-ligi (današnja NBA G-League), je bil aretiran leta 2020 s strani losangeleške policije (LAPD), potem ko ga je leta 2019 ena izmed žrtev obtožila spolnega napada.

Preiskava LAPD je razkrila, da je žrtev dosti več, kot se je sprva zdelo, saj naj bi Bird, ki se je ukvarjal tudi z igralsko kariero, izrabil svoj šarm ter igralske sposobnosti in z njima manipuliral s številnimi žrtvami.

"Svoje žrtve je najprej šarmiral, saj je poudarjal svoj status znanega športnika ter domnevno slavne osebnosti. Toda to je hitro preraslo v nasilje in posilstvo," je o Byrdovem primeru spregovorila detektivka LAPD Dara Brown, ki je preiskovala primer.

Rashid Byrd | Avtor: Profimedia Profimedia
Policija se je tudi javno zahvalila vsem pogumnim ženskam, ki so prišle na plan z informacijami, ki so pomagale spraviti spolnega predatorja izza rešetk. "LAPD se zahvaljuje pogumnim ženam, ki so nam izpovedale svoje zgodbe. Čeprav je preiskava trajala več let, smo hvaležni, da se Byrd ne sprehaja več svobodno po ulicah," je zaključila detektivka.

Byrd, ki leta 2003 ni bil izbran na takratnem naboru in je kasneje poizkušal vstopiti v ligo NBA preko razvojne lige, kruh pa si je služil tudi pri nekaterih evropskih ekipah, je najprej nastopal v številnih reklamah, leta 2008 pa je dobil vlogo v filmu Willa Ferrella "Semi-Pro" ter leta 2009 v krajšem filmu "Bring Your 'A' Game".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice